Šulc (SPO): Prezidentovi dle průzkumů klesají preference? Údajně "propadl" z 58% na 37%

27.11.2014 5:29

Já na tyto průzkumy moc nevěřím, a tak oba údaje beru hooodně s rezervou (58 a 37%).

Šulc (SPO): Prezidentovi dle průzkumů klesají preference? Údajně "propadl" z 58% na 37%
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Ale mnozí významně postavení politici nikdy neměli ani těch 37% a o nich se vůbec nepíše. V poklídku si tito zástupci lidu a funkcionáři sedí na svých žídlích a těší se každý měsíc na výplatu (finanční).....Některé z nich ani neznáme a přitom bychom je měli znát! Kolik poslanců, senátorů, ministrů, jejich náměstků a dalších představitelů ústředních orgánů a jejich zástupců jste schopni vyjmenovat a říct, kdy jste je naposledy viděli? Prezident dal signál! Chce mít funkční služební zákon, který by po 25 letech zavedl pro lidi fungující státní správu, aby se v ní nekradlo, aby občan nebyl prosebníčkem, aby na úřadech pracovali odborně schopní lidé a žádní političtí "specialisti" dosazení TOPkařama nebo ODSkou. A to se nestalo. Místo kvalitního zákona, který by toto zavedl, dostal téměř po roce paskvil konzervující současný stav, paskvil rozšiřující prostor pro korupci a zavádějící nemístně drahou správu. Princip dobré správy se ze zánona, který prezident vetoval, zcela vytratil. Potom je zcela pochopitélné, že veto se "politickým specialistům a odborníkům" nelíbilo, ohrožuje jejich pozice.

Možná, že jsou to oni, kteří stojí v pozadí demonstrací proti prezidentovi. Dav je manipulovatelný, mladí lidé touží po vzrušení, touží po adrenalinu. Co v politice může být více napínavějšího, než si beztrestně hodit čímkoli po prezidentovi, po prezidentech. Měl prezident Miloš Zeman stejnou možnost? Mohl hodit po někom z davu vajíčkem  nebo rajčetem? Nebyla by to od něj adekvátní odpověď? Místo toho trpělivě pokračoval s patřičnou hrdostí státníka ve vzpomínkouvém aktu. Miloš Zeman má úroveň a  pokud něčím hodí, tak je to po zákonodárcích zákonem plným nesmyslů. A proto je pro mě vzorem. A v tom já také vidím onen procentní rozdíl (pouhých 21%) v průzkumu popularity, pokud se tomu dá vůbec věřit.

Sprostě se nemluví, nějak podobně říká anděl (Jirka Pecha) ve známém  filmu, já dodávám, ale člověk si uleví. Miloš Zeman má právo si ulevit!

JUDr. Petr Šulc
předseda MO SPO Brno - Královo Pole
"ZA LIDI PRO LIDI"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.