Šumová (SZ): Nechcete slibovat? Bohužel, zatím jen slibujete...

16.12.2016 17:23

Reakce na odpověď vedení města Česká Lípa

Šumová (SZ): Nechcete slibovat? Bohužel, zatím jen slibujete...
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Je pravda, že současné vedení města jako jediné uspořádalo anketu, kde se dotazuje občanů na jejich priority. Bohužel, anketa nezahrnuje celou populaci (mladí k volbám nechodí), takže výsledek je diskutabilní. Pokud by město skutečně chtělo znát názor všech věkových kategorii, muselo by průzkum zadat agentuře, která kvalifikované průzkumy provádí. Musím opakovat, že anketa vznikla jen proto, aby zabránila hlasování o referendu (podíl města v místní nemocnici).

Nechcete slibovat, bohužel, zatím jen slibujete. V opačném případě bychom věděli, kdy začne realizace stavby brouzdaliště pro děti v Dubici. Vše, co se zde realizovalo, uspokojí pouze dospělé, ti ovšem sebou vodí malé děti. Brouzdaliště se mělo (podle slibů) budovat již v loňském roce. Podle mého názoru se nebude realizovat ani příští rok.

Nezajímá mne pouze park, protože v jeho sousedství bydlím. Občané, kteří mé otevřené dopisy četli, to vědí a mohou posoudit, kdo zde mlží. Dopisy jsou k nahlédnutí na stránkách Strany zelených Česká Lípa. V této části města žiji téměř šedesát let, takže si pamatuji park, kde jsme obdivovali záhony plné kvetoucích květin, bez plevele. Revitalizace parku vzhled nevylepšila, spíše je tomu naopak. Šest set podpisů nepřesvědčilo vedení města, aby se park obměňoval postupně a přednost dostala údržba cest. Bylo ve vaší moci vše změnit.

 

Píšete, že pracujete na desítce velkých projektů, nepíšete však, které to jsou. Vaše odpověď mne neuspokojuje, stejně jako návrh rozpočtu na rok 2017. Je nejhorší, který jsem viděla za posledních dvacet let. Schodek přes 160 mil. je neskutečný. V minulém volebním období současná paní starostka Romana Žatecká během volebního období několikrát navrhovala odvolání Hany Moudré. Přitom se v tomto volebním období rozhodně hospodařilo s úplně jiným rozpočtem. Jediné co jste po pravdě napsali a čemu se dá věřit je, že žádný otevřený dopis a žádná petice nezmění vaše plány.

Na svém tvrzení, že nemáte žádnou zodpovědnost za chybná rozhodnutí, trvám. Zatím jsem se nikde nedočetla, že někdo něco zaplatil, když svým chybným rozhodnutím způsobil městu finanční škodu. Voliči vám nic nespočítají – raději nejdou k volbám. Pokud by tomu tak bylo, dávno by ČSSD s ODS nerozhodovaly o financích města.

Vladimíra Šumová, předsedkyně základní organizace Strany zelených v České Lípě

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.