Šuran (ŘN): Nevzhledné (před)nádraží v Brně

23.06.2016 4:33

Možnosti využití přednádražního prostoru v Brně

Šuran (ŘN): Nevzhledné (před)nádraží v Brně
Foto: Řád národa
Popisek: Řád národa

Jak jste si možná všimli, současná radnice města Brna se snaží odstranit stánky s občerstvením v podchodě na hlavním nádraží, které roky patřily především Vietnamcům a nebo prodejcům, kteří tomuto místu nedělali dobrou pověst. Článek zde

Až současná radnice by chtěla tohle místo zkulturnit. Ovšem neví jak. Minulá vedení pro jistotu uzavírala nevýhodné smlouvy s různými podnikateli i na desetiletí dopředu, aby se případná devastace místa, kam přijíždí denně mnoho turistů a návštěvníků, podařila.

Současná radnice však nemá konkrétní návrh. A tak, jak zmiňuje na svém FB profilu Žít Brno (ZB), chystají se zástupci ZB za vedením obchodního domu s tím, že “se pokusí vedení obchodního domu přesvědčit, aby něco udělali s nevábným prostranstvím na svém pozemku. “ Na mou otázku jaké konkrétní návrhy chystají, zatím nebylo odpovězeno. Na vyjednávání se však podle mého chodí s konkrétním návrhem a tato informace působí docela amatérsky. Trochu jako znovu zrozená koaliční smlouva mezi ANO 2011 s podporou Pirátů, KDU-ČSL, SZ a TOP09. Zatím tedy probíhá rušení obchodů a co bude dál nikdo neví.

Zároveň se však objevují spekulace o tom, že by hnutí ANO rozšířila parkovací místa.

Co se však z článku nedozvíte je, že nevzhledný obchodní dům Tesco je na prodej.

Souhlasím s tím, že je v lokalitě málo parkovacích míst, která jsou potřeba. Avšak dle mého názoru není řešením rozšiřovat betonové plochy, ale vystavět patrové parkoviště. Dokonce kousek takové místo pro parkovací dům je. Město přece patří lidem. V této lokalitě není žádná klidová zóna, a proto by bylo řešením obchodní dům odkoupit a celý ho zbourat. Možná namítnete, že to není zadarmo. To není, ale při dnešních dohadech o místě, podobě a ceně nového nádraží v Brně by jistě bylo levnějším řešením obchodní dům zbourat a celé místo zrekultivovat jak lze vyčíst z obrázků. Udělat z místa příjemnou rekreační zónu, tedy v nejlepším případě park, který v lokalitě chybí. Místo je dnes znečištěné a obklopené z jedné strany železnicí, z dalších stran nákupními centry a rušnou cestou. V budoucnu by zbylo místo i pro narovnání kolejí a vyřešení problému s nevyhovujícím nádražím.

Odkaz na mapy zde.

Původní stav

Můj návrh

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky