Švec (PRO JČ): Finančně nejnáročnější stavba skončí o tři týdny dřív

08.11.2017 5:36

Oddechnout si budou moct řidiči, kteří míří z Českých Budějovic směrem na Vimperk, či Prachatice. A zpět. Patnáctého listopadu totiž skončí rekonstrukce silnice mezi obcemi Češnovice a Němčice. Potvrdil to krajský radní pro dopravu Jiří Švec s tím, že termín ukončení prací se podařilo zkrátit o tři týdny.

Švec (PRO JČ): Finančně nejnáročnější stavba skončí o tři týdny dřív
Foto: youtube.com
Popisek: Jiří Švec (PRO JČ)

Zhotovitelem i investorem stavby, která začala letos na počátku června, je Správa a údržba silnic Jihočeského kraje (SÚS JčK). Oprava úseku o délce 5,9 kilometru si vyžádala náklady více než 87,5 milionu korun.

Jedná se o letošní finančně nejnáročnější stavbu SÚS JčK

„Jedná se o letošní finančně nejnáročnější stavbu SÚS JčK, přičemž téměř 90 procent bylo spolufinancováno z fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu,“ doplnil Švec.

Vlastní rekonstrukce podle Švece spočívala v odfrézování a lokální sanaci porušených vrstev vozovky. „V úseku o délce zhruba 1,2 kilometru bylo nutné vrstvy vozovky vyměnit a zesílit a na zbylých 4,7 kilometru komunikace jsme provedli recyklaci spodních vrstev vozovky za studena,“ upřesnil krajský radní pro dopravu.

Úprav se dočkaly autobusové zastávky a křižovatky, přibyla nová svodidla

V celé délce stavby pak bylo mimo jiné obnoveno svislé a vodorovné dopravní značení a silnice dostala i nová svodidla. „Úprav se dočkaly i autobusové zastávky a křižovatky včetně 42 dvou sjezdů. Vše s cílem vyhovět předpisům a posílit bezpečnost silničního provozu,“ naznačil Švec.

Ředitel SÚS JčK Jan Štícha v souvislosti s tím připomněl, že práce na rekonstrukci komunikace v úseku Češnovice – Němčice doprovázely komplikace spojené s vedením objízdných tras. „Na jejich uvedení do bezvadného stavu budeme proto nyní klást velký důraz,“ uzavřel Štícha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…