Švec (PRO JČ): Veřejná podpora ve výši dvě stě tisíc eur je již zcela vyčerpána

20.09.2017 10:33

Organizace zřizovaná Jihočeským krajem má první elektromobil. Vozidlo značky Nissan Leaf v pořizovací ceně sedm set tisíc korun je plně ekologické a nezatěžuje životní prostředí hlukem a emisemi. Správa a údržba silnic Jihočeského kraje na něj proto získala dotaci od Státního fondu životního prostředí ČR.

Švec (PRO JČ): Veřejná podpora ve výši dvě stě tisíc eur je již zcela vyčerpána
Foto: youtube.com
Popisek: Jiří Švec (PRO JČ)

„Dotace na zakoupené vozidlo Nissan Leaf činila 173 000 Kč, zbývající finanční prostředky poskytl Jihočeský kraj jako zřizovatel organizace“, uvedl při oficiálním předání radní Jihočeského kraje pro oblast dopravy Jiří Švec a dodal, že vozidlo bude vzhledem ke svému dojezdu až 200 km využito denně, nejen k jízdám po krajském městě, a to za minimálních provozních nákladů.

Radní Švec dále doplnil, že zakoupením elektromobilu využila Správa a údržba silnic Jihočeského kraje dotace na snižování emisí v maximální možné výši. „Již v roce 2015 byla pořízena ekologická zametací vozidla, takže veřejná podpora ve výši dvě stě tisíc eur je již zcela vyčerpána,“ uzavřel Švec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …