Švec (STAN): Kraj musí být v prosazování dopravních staveb aktivnější

01.07.2016 22:51

Premiér Bohuslav Sobotka se dohodl s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem, na řešení problémů propadlých posudků EIA a poslanecká sněmovna již ve zkráceném řízení schválila i potřebnou novelu.

Švec (STAN): Kraj musí být v prosazování dopravních staveb aktivnější
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Chtělo by se zatleskat, kdyby…

…ministerstvo životního prostředí a ŘSD nebyly varovány Evropskou komisí již v roce 2013, ale problém se rozhodly „vysedět“.
…výjimku dostalo jen 10 prioritních staveb ze 100, na které jsme mohli čerpat evropské dotační prostředky. To je opravdu jen Pyrrhovo vítězství.

Naštěstí se mezi prioritní projekty protlačila i D3 (v úseku obchvatu Českých Budějovic) a železniční koridor Sudoměřice - Votice. I tak se do země kopne nejdříve v příštím roce.

Přesto zůstává řada staveb, na které si budeme muset opět počkat: dokončení zbylých úseků D3 na rakouské hranice (o trase přes Středočeský kraj radši ani nemluvě), zbývajících 30 kilometrů písecké D4 a především obchvaty našich měst a obcí. Jako starosta Lišova vím, o čem mluvím.

A protože zástupcům místní samosprávy potřebné páky na ŘSD, potažmo stát chybí, mnohem účinněji by měl vystupovat kraj. Právě kraj může ruku v ruce s obcemi pomáhat s výkupy pozemků, může tlačit na ŘSD a potažmo na vládu, aby se klíčové dopravní stavby v našem kraji konečně začaly realizovat…

Pro mne i naší koalici PRO JIŽNÍ ČECHY to bude jednou z priorit.

Jiří Švec
kandidát na hejtmana za koalici PRO JIŽNÍ ČECHY
starosta města Lišov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…