Světlíková (ČSSD): Marine Le Pen má v mnoha politických otázkách pravdu

07.05.2015 9:07

O Evropské unii? O manželství osob stejného pohlaví? Řada debat, která vždy strhne, buď velkou vlnu kritiky nebo naopak velké uznání.

Světlíková (ČSSD): Marine Le Pen má v mnoha politických otázkách pravdu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Francouzská politička, Marine Le Pen má v mnoha věcech pravdu. S tím, že Evropská unie je vlastně zlý sen, z velké části je tento její výrok pravdou. Svou politickou kampaň si staví na tom, že chce vrátit moc lidu, myslím, že jen tyto dvě slova stačí, aby průměrně inteligentní člověk pochopil, že Le Pen, to má v hlavě v pořádku a velmi dobře srovnané. Hovoří sebejistě, stojí si za svými názory a hlavně, stojí za lidmi, za občany Francie, tak jako já se snažím stát za vámi, za občany České republiky.

Možná to někomu přijde směšné, možná mi někdo bude psát, že jsem fašista, přesně tak, jak dnes v Praze na půdě Poslanecké Sněmovny doslova řvali protestující na Marine Le Pen. Pokud mě, tak jako Le Pen někdo osloví, tak zřejmě absolutně nezná historii a neví, co vlastně termín fašismus znamená. V žádném případě se s Marine Le Pen neztotožňuji, samozřejmě také existují věci, na které mám názor zcela jiný, pouze chci zdůraznit, že se tato politička v důležitých otázkách týkajících se současné Evropy, ve většině procentech nemýlí.

Ten jiný názor, než Le Pen mám např. na manželství pro osoby stejného pohlaví. U nás, zatím jen registrované partnerství. Ovšem o tomto problému, ne problému jsem psala již v minulosti.

Jsme demokratická země, alespoň doufám. Podotýkám tedy, že každý má právo na svůj názor. Já jsem členkou demokratické strany, ve kterou stále pevně věřím, ale i s některými názory sociální demokracie prostě nesouhlasím, proto to slovo, "demokracie". Neexistuje člověk, který by souhlasil se vším, jako další stovky lidí. Vše je o dohodě, o vzájemném kompromisu a debatě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině