Světlíková (ČSSD): Nedá Ivetě Bartošové pokoj ani po smrti. Je na čase víc probírat psychické násilí

04.05.2015 9:28

Psychické domácí násilí se sice nedá moc dobře prokázat, ani když oběť jde sama tento čin nahlásit, ale přesto by se tato problematika měla více probírat a rozvíjet, tak vhodnou pomoc pro oběti této formy domácího násilí.

Světlíková (ČSSD): Nedá Ivetě Bartošové pokoj ani po smrti. Je na čase víc probírat psychické násilí
Foto: facebook Ivety Bartošové
Popisek: Iveta Bartošová

Je to už přes rok, co zpěvačka Iveta Bartošová spáchala sebevraždu a jeden pán, jehož jméno se mi jsem příčí i psát, jí prostě nedá pokoj, ani po smrti. Stále musí prodávat (i pokud by tyto věci poskytoval zcela nezištně, bez jakékoli finanční odměny, tak je to prostě neetické a naprosto mimo morální hodnoty) bulvárním médiím osobní telefonáty a další materiály, kde Iveta brečí, působí vystrašeně a je psychicky na dně. Je docela smutné, že se u nás ještě prakticky vůbec netrestá za psychické domácí násilí, jehož obětí byla bohužel i Iveta, ale také tisíce možná desetitisíce dalších žen.

Skutečnost, že psychické týrání je de facto neprokazatelné, je sice trýznivá, ale co s tím? Samozřejmě, že útočiště pro tyto oběti, u nás již existuje, ale je zapotřebí více propagovat solidaritu k týraným lidem, a to tím, že se zrodí jasné zákony a že se lidé nemusí přijít bát nahlásit toho, kdo se psychického násilí dopouští. Lépe řečeno, dát těmto lidem, obětem, jistotu, že se jejich trápení vyřeší.

Musí, se zde zavést jasné právní kroky, které budou nezpochybnitelné žádným - "možná" či "asi".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kristýna Světlíková - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.