Světlíková (ČSSD): Nesouhlasím s průjezdem amerických vojsk přes naše území

23.03.2015 9:20

S tímto rozhodnutím české vlády zásadně nesouhlasím a přijímám tento fakt jako ponižující událost pro občany České republiky.

Světlíková (ČSSD): Nesouhlasím s průjezdem amerických vojsk přes naše území
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Od roku 2014 sedím za ČSSD v Komisi pro cestovní ruch a zahraniční vztahy rady města Turnova, ale i přesto, že jsem členkou Sociální demokracie, té politické strany, která je v čele české vlády a tudíž rozhodla o průjezdu amerických vojsk přes naše území, tak zásadně nesouhlasím s tímto jejím rozhodnutím, které beru, jako ponižující událost pro občany ČR.

V tuto chvíli si připadám, jakoby jsem nebyla jako Češka rovna Americkým občanům. Připadám si, jakoby jsme byli opravdu pod jejich nadvládou. Připadá mi, jakoby jsme opět pomalu, ale jistě přicházeli o naši těžce vybojovanou svobodu. Dvacet pět let svobody bylo asi až, až, že? Američané holt vždy ví, kam jít, kde jim budou lézt do, no vy víte kam.

Proč jednou nemůžeme mít také svůj názor a nepapouškovat stále dokola, buď názory a výroky Rusů anebo Američanů? Proč musíme být vždy s jedním z těchto velmocí, proč nemůžeme být někdy také neutrálním státem se svými jasnými názory? Jsme středem Evropy, tak bychom logicky byli, jsme pro ostatní státy důležitým územím. Ptám se tedy, proč nemůžeme vyjednávat také někdy jednou sami za sebe?!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kristýna Světlíková - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.