Švihlíková (SPOZ): Proč je důležité jít k volbám

26.10.2013 7:27

Dopis občanům.

Švihlíková (SPOZ): Proč je důležité jít k volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilona Švihlíková

Vážení spoluobčané,

S blížícími se volbami se vynořuje možnost, že by pravice – snad poněkud obměněná – mohla znovu nastoupit k moci. Za její vlády se propadala ekonomika, zvyšovala nezaměstnanost, veřejný dluh vzrostl o bilion korun. Začali jsme se měnit v zemi strachu – z nezaměstnanosti, z exekucí, z nemožnosti dovolat se spravedlnosti. Nedovolme, aby bylo možné v takové destrukční politice pokračovat.

Ráda bych využila své ekonomické znalosti a zkušenosti z občanských aktivit k tomu, abyste se Vy občané již necítili v roli pouhých diváků velké politiky a nebyli obviňováni z toho, že si „žijeme nad poměry,“ zatímco se z veřejných rozpočtů ztrácejí desítky miliard.

Společně s panem docentem Čubou chceme obnovit naše zemědělství a náš venkov, kde se za poslední roky ztratilo více než 100 000 pracovních míst. Ke svým prioritám řadím koncepci sociálního bydlení, které nám zoufale chybí pro seniory a pro mladé začínající rodiny. Mladí studenti a učni potřebují větší propojení s praxí, aby se mohli snáze zařadit do pracovního života. Podpořím zavedení všech opatření, aby se občané mohli účastnit veřejného dění neustále, ne jen jednou za čtyři roky.

Politika nejsou jen „vyvolení“ politici, ale my všichni.

Sociální demokracie potřebuje partnera, aby mohla být konečně ustavena vláda levice. Zvažte svůj hlas pro SPOZ a přijďte k volbám!

Vaše Ilona Švihlíková Lídr SPOZ – Vysočina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce