Sviták (SLK): Krajské dotace míří i do oblasti cyklistické dopravy

09.01.2020 14:10

Na konci prosince loňského roku vyhlásil Liberecký kraj dva dotační programy v oblasti dopravy. Peníze mohou zájemci využít například na projektové přípravy, rekonstrukci pozemních komunikací pro cyklodopravu, opravy cyklostezek či budování cykloturistických tras a terénních cyklistických stezek.

Sviták (SLK): Krajské dotace míří i do oblasti cyklistické dopravy
Foto: SLK
Popisek: Starostové pro Liberecký kraj

„Na rozvoj cyklistické dopravy jsme letos vyčlenili 6 milionů korun. Chceme podpořit zejména výstavbu a rekonstrukci pozemních komunikací pro cyklodopravu. Žadatelům můžeme pokrýt až 70 % způsobilých výdajů projektu. Na jeden projekt pak lze čerpat dle podmínek dotačního programu nejvýše dva miliony korun,“ uvedl Jan Sviták, náměstek pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. 

Projektovou přípravu staveb a rekonstrukcí půjde letos podpořit maximálně osmi sty tisíci korun na jeden projekt. Na tento dotační program vyčlenil kraj celkově 3 miliony.

Žádosti mohou zájemci podávat od 20. ledna do 7. února 2020. Bližší informace k jednotlivým dotačním programům najdete ZDE.

Vloni činila částka na stavby v oblasti cyklodopravy 5 milionů korun, stejné peníze pak v roce 2019 připravil kraj na projektovou přípravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…