Sviták (SLK): Na silnici z Kokonína do Pulečného mohou řidiči jezdit po novém povrchu

02.12.2022 16:05

Více než 2 kilometry dlouhý úsek silnice z Kokonína do Pulečného získal nový povrch. Rekonstrukci provedla firma STRABAG a.s. Stavební práce, jejichž investorem byl Liberecký kraj, vyšly na 79.282.402,40 korun včetně DPH.

Sviták (SLK): Na silnici z Kokonína do Pulečného mohou řidiči jezdit po novém povrchu
Foto: SLK
Popisek: Starostové pro Liberecký kraj

„Stavební práce začaly v dubnu letošního roku a já jsem moc rád, že ještě před zimní sezonou mohou řidiči projíždět místem po zcela novém povrchu. Součástí rekonstrukce byly mimo jiné i výstavba mostu či opěrných zdí,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.  

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

V rámci stavební akce „Silnice III/28716 Kokonín–Pulečný“ došlo k rekonstrukci silnice III/28716 v délce 2.294 metrů a silnice III/2879 v délce 274 metrů. Během stavebních prací se zrekonstruoval také most evidenční číslo 28716-1, tři opěrné zdi v celkové délce 137,5 metru, 12 příčných propustků a 870 metrů armovaných svahů.

„Firma pokácela také náletovou zeleň a několik stromů v blízkosti místa, kudy silnice vede. V rámci stavby došlo i k úpravám na křižovatce silnic III/28716 a III/28711 v obci Pulečný. Nyní tam nebude docházet k přejíždění vozidel do protisměru, a to hlavně z vedlejší silnice ve směru Pulečný – Rychnov u Jablonce nad Nisou,“ dodal Sviták. 

Vybudování nové křižovatky finančně podpořila obec Pulečný, stejně jako výstavbu nových chodníků, veřejného osvětlení a nástupiště u autobusových zastávek. Rekonstrukci samotnou zaplatil jako hlavní investor Liberecký kraj. 

Rekonstrukce silnice navázala na vodohospodářskou stavbu „odkanalizování Kokonína“, která byla dokončena v září loňského roku. Projekt zahrnoval mimo jiné výstavbu kanalizace v městské části, vybudování kanalizačního přivaděče do Rychnova u Jablonce nad Nisou a intenzifikaci čistírny odpadních vod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): Koruna

4:31 Filip (KSČM): Koruna

Připomínám si ústavní slib nejen prezidenta republiky, ale také těch, kteří vykonávají funkce poslan…