Svoboda (ČSSD): Chtěl jsem přispět ke splnění dívčího snu

02.07.2016 19:30

V červenci se v USA koná Mistrovství světa v interpretačním umění, kde ve zpěvu bude soutěžit i patnáctiletá Ivana Kardosová z Jablonce nad Nisou. Na její cestu přispěli jablonecké firmy i někteří Jablonečané, mezi jinými například Pavel Svoboda.

Svoboda (ČSSD): Chtěl jsem přispět ke splnění dívčího snu
Foto: cssd.cz
Popisek: Pavel Svoboda (ČSSD)

Mistrovství světa v interpretačním umění World Championships of Performing Arts 2016 se koná od 8. do 17. července. Soutěžící se utkají v tanci, hudbě, zpěvu, herectví a modelingu a Iva je členkou reprezentačního týmu ČR. Účast ve světové soutěži bude pro mladou ambiciózní zpěvačku zkušenost k nezaplacení. Respektive náklady finanční si cesta vyžádá. „Když jsem sečetla všechny položky potřebné k tomu, aby dcera do Hollywoodu mohla odletět, vyšlo mi závratných 90 000 korun. Všechny náklady, tedy letenku, ubytování, stravování i startovné, si totiž hradí každý účastník sám,“ konstatuje matka Ivany, Šárka Škarvanová.

Protože však chtěla dceři cestu do Ameriky umožnit, oslovila všechny organizace, které obvykle v podobných situacích pomáhají, s prosbou o příspěvek. Požádala o dar také město. Tam ovšem nepochodila. „Nebyla takříkajíc politická vůle podpořit jednotlivce, a tak žádost paní Škarvanové byla vyřazená. Bylo mi líto jednoho neuskutečněného dívčího snu, a tak jsem se rozhodl zařadit se do řady těch, kteří dle svých možností pomáhají, a přispět alespoň osobně,“ říká Pavel Svoboda, podle kterého je třeba mladé talenty podporovat. „V jabloneckých školách je jich hodně. Pokud ovšem nepatří mezi podporované skupiny, což je především fotbal, pak to nemají snadné. A jednotlivci zvláště,“ podotýká Svoboda, jenž letos poprvé v městském divadle předal také Cenu pro nadané. „Byl jsem překvapený, jaké děti školy na cenu nominovaly. Často se říká, jak to s tou mladou generací jde z kopce – nemám ten pocit: čtyři zachráněné lidské životy, naprosto krásná a příkladná pomoc tělesně postižené kamarádce, výborný prospěch ve škole, ohromující výsledky v jazykových a přírodovědných olympiádách nebo ve středoškolské vědecké činnosti, skvělé výsledky na sportovním poli, a to až v evropském měřítku. To jsou současné děti. A i proto jsem se rozhodl podpořit jeden sen tak prozaicky – penězi,“ vysvětluje Pavel Svoboda.

Generálka před odletem na World Championships of Performing Arts 2016 už je za Ivou, která se teď chystá na odlet. „Doufám, že v Americe uspěje a třeba získá vysněné stipendium. Přeji jí: Zlom vaz, Ivo!“vzkazuje Svoboda.

A Šárka Škarvanová dodává, že by chtěla poděkovat také zejména Nadaci Preciosa a Josis.cz i mnoha jednotlivým dárcům. Podrobné informace k celé soutěži a její průběh můžete sledovat na FB: WCOPA CZECH - tanec hudba zpěv modeling.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…