Svoboda (ČSSD): Nevycházím z údivu, co všechno psi dokáží

10.06.2016 10:12

Necelé dva tisíce korun pro lučanský útulek Dášenka poputuje z výtěžku víkendové Voříškiády Open ve Svijanském Újezdě, která byla součástí 2. ročníku TURNOFF FREESTYLE WEEKEND 2016. Patronem Voříškiády byl jablonecký náměstek primátora Pavel Svoboda.

Svoboda (ČSSD): Nevycházím z údivu, co všechno psi dokáží
Foto: cssd.cz
Popisek: Pavel Svoboda (ČSSD)

„Na podobném závodě jsem byl poprvé a nevycházím z údivu, co všechno psi dokáží. Ve Svijanském Újezdě jsem však byl hlavně proto, že pořadatelé Turnoff Freestyle Weekendu 2016 se rozhodli upozornit veřejnost na situaci útulků a pomoci řešit problematiku opuštěných psů,“ vysvětluje Svoboda, který pořadatelům poděkoval za lučanský útulek Dášenka, jemuž putuje výtěžek z nedělní Vořiškiády. „Poděkoval jsem jménem města Jablonec nad Nisou, které útulek Dášenka podporuje finančně a mnoho let s ním i úzce spolupracuje při záchraně zatoulaných psů.“

Šek pro lučanský útulek ještě není u svého nového majitele. „Teprve ho dostaneme, protože nás v neděli ze Svijanského Újezdu vyhnalo krupobití. Předpokládám, že bude znít na 1650 korun, které v mžiku utratíme za krmení pro naše chovance,“ konstatuje Dagmar Kubištová z útulku Dášenka s tím, že konečná částka není zase tak úplně podstatná, i když jsou rádi za každou korunu. „Dva dny jsme měli možnost se prezentovat široké veřejnosti a připomenout, že existujeme. Jsme organizátorům vděční za to, že si vybrali právě nás, protože v okolí Turnova jsou dva další útulky,“ připomíná Kubištová s tím, že pokud by někdo chtěl přispět jakkoli velkou částkou na útulek, může tak učinit prostřednictvím účtu 226 446-451/O100 (www.dasenka-utulek.cz)

TURNOFF FREESTYLE WEEKEND 2016, jehož byla Vořiškiáda Open součástí, byl víkendem se sportovní disciplínou Dogfrisbee. Jde o házení disku (frisbee) psovi, který by ho měl ideálně před dopadem na zem chytit a přinést zpět. Dogfrisbee je na světě přes 30 let. Vznikl v USA a rozšířil se téměř do celého světa. V českých zemích se celkem dobře ujal a každoročně se řady hráčů rozšiřují a úspěšně ČR reprezentují na mistrovstvích Evropy i světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…