Svoboda (ČSSD): Pohled na věci okolo dění v našem městě

14.07.2015 9:36

Pohled na dění okolo Příbrami

Svoboda (ČSSD): Pohled na věci okolo dění v našem městě
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Rozhodl jsem se zamyslet v tomto článku nad situací v našem městě a napsat pár plusů a mínusů od počátku nového starosty pana Jindřicha Vařeky. Vzpomenu si na první zasedání zastupitelstva 10. listopadu 2014, kdy jsem si říkal, že je asi něco špatně. Nahlášená bomba před jednáním a zvolením nového starosty v budově úřadu práce a velké policejní vyšetřování. Zde jsem si říkal, pokud bych byl v kůži zastupitelů, asi bych byl pro odklad jednání už z toho důvodu, že bych byl ohrožen na životě nejen já,ale i ostatní spoluobčané. Zastupitelstvo podle vyjádření lídra ANO 2011 p. Vařeky přes všechno muselo být v tento den (všichni jsme přece věděli, že právě on se má stát starostou). Po pár dnech čtu články a komentáře zastupitelů za ANO (p. Danda a pí. Stefanidesová) které byly o praktikách a nekalostech starosty při volbě místostarosty/-tky. Překvapivě vyhrála Alena Ženíšková (ANO) jen díky hlasům dvou nekoaličních zastupitelů Pavla Pikrta (dříve ČSSD) a Vladimíra Kyseláka (KSČM). Následující dny se rozpoutala mediální válka mezi Jindřichem Vařekou (ANO) tedy starostou a Vladimírem Dandou (ANO) který nakonec opouští klub hnutí ANO. V průběhu několika měsíců byla koalice nejednotná dokonce i na nože, ale vše jak se ukázalo koalice ustála a v nové roli lídra se usazovala.

Přesouvám se v mé úvaze do nového roku 2015, kde se rozpoutal nový boj a to opozice v komisích rady města. Musím podotknout, že každý člen komise pracuje zadarmo bez nároku na odměnu a ve svém osobním volnu. Když jsem si četl články o tom, že radnice chce do komisí jen odborníky a žádné lidi, kteří dané komisi nerozumí tak jsem si řekl, že tento krok je logický a v pořádku. Po zveřejnění členů komisí jsem žasnul nad tím, jací jsou zde „odborníci“ a jako (Michaela Dzamková, Milan Fára, František Stoklasa a další) tam prostě nejsou, asi si pod slovem odborník si pan starosta představuje něco nebo (někoho) jiného než ostatní. Neuběhl ani týden a hned se na radu strhla obrovská kritika opozičních zastupitelů na složení komisí, kdy tam nějaký člověk pracoval řadu let nebo i desítek let a najednou se nevnímá jako odborník a už je nepotřebný. Začínají se dělat na městě podivuhodné přesuny či dohady o posty či složení komisí.

Pár věcí, které mě jako občanu města vadí

Největším překvapením pro mě bylo odvolání Ivana Šedivého (ODS) z pozice ředitele pečovatelské služby. Tento člověk a podle mého názoru odborník přes pečovatelskou službu byl najednou nevyhovující, jelikož byl místostarostou v minulé éry vedení (v roce 2010-2014) za koalice ČSSD-ODS což Jindřich Vařeka moc dobře věděl a jediný důvod odvolání bylo cituji : ,,Šedivý by mohl dál řadu důležitých věcí ovlivňovat i z pozice ředitele pečovatelské služby´´. Místo něj byl na post ředitele dosazen Dušan Strakula který má za sebou 17 let praxe a zkušenosti z managementu. Působil v oblasti telekomunikací (ve společnosti O2). Každý ať si udělá obrázek sám jakou může mít Dušan Strakula praxi v oblasti zdravotnictví a pečovatelství. Jak jsem se posléze dozvěděl, tento pán dělal prohnutí ANO předvolební kampaň, kde byl silně zapojen a to se přece nezapomíná…

Mohl bych psát co všechno se podle mého názoru vedení města nepovedlo, ale zkusím ještě vyzdvihnout pár věcí, které mě jako občanu města vadí či nesouhlasím. Každý, kdo byl na posledním zastupitelstvu mohl vidět hodně zajímavou a vášnivou diskuzi k tématu „zvýšení daně z nemovitosti “, která nakonec prošla a je tedy platná. S jedním vyjádřením Jindřicha Vařeky musím souhlasit a to je, že peníze se do městské kasy samy nedostanou a tudíž tento krok je pro dobro všech, ale copak se peníze nedají sehnat jinak než z kapes daňových poplatníků? Další věc, která se mě silně nelíbí, je zvýšení vstupného do Příbramského Aquaparku, veřejného bruslení a dalších sportovních/kulturních zařízení. Prostě, když nemáme peníze a nevíme jak je získat, tak jediná nejsnazší věc je dostat je z nás, tedy občanů města. Celý článek je tedy můj osobní pohled na věci okolo dění v našem městě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice