Svoboda (ČSSD): Přehled sociálních služeb budou mít zájemci poprvé v mobilu

09.01.2017 9:42

Informace o tom, kde najít v nejbližším okolí zařízení pro zdravotně postižené, anebo kam se obrátit, když člověk například potřebuje využít některou z terénních sociálních služeb, budou mít historicky vůbec poprvé zájemci ve svém mobilním telefonu.

Svoboda (ČSSD): Přehled sociálních služeb budou mít zájemci poprvé v mobilu
Foto: cssd.cz
Popisek: Pavel Svoboda (ČSSD)

Mobilní aplikace je jedním z cílů projektu, nazvaného Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji.

Na projekt získal Liberecký kraj od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR dotaci ve výši 9.242.984,37 Kč, přičemž celkové náklady činí 9.729.457,24 Kč. Rozdíl doplatí Liberecký kraj ze svého rozpočtu. Přijetí dotace z Operačního programu Zaměstnanost, prioritní osa 2 – Sociální začleňování a boj s chudobou, schválila Rada Libereckého kraje na jednom ze svých posledních zasedání.

„Je to jedna z cest, jak lidem říci, jaké sociální služby v Libereckém kraji máme. Projekt potrvá tři roky, což znamená, že by se aplikace měli zájemci dočkat nejpozději v roce 2019,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro sociální věci Pavel Svoboda. „Katalog sociálních služeb bude mít dvojí tvář. Jednou bude webový prohlížeč, druhou pak zmiňovaná mobilní aplikace. Každý tak bude mít přehled o sociálních službách u sebe v mobilu. Cílem projektu je také více vtáhnout obce do procesu plánování, neboť ony samy nejlépe vědí, jaké služby pro své občany potřebují,“ dodal.

Katalog sociálních služeb bude obsahovat také potřebné kontakty a sídlo organizace na mapě. V praxi by měla mobilní aplikace fungovat tak, že si zájemce nejprve vybere z nabízených variant konkrétní službu, kterou potřebuje, a dané území. Následně se mu na mobilu objeví nabídka služeb, které by mu mohly pomoci, a potřebné kontakty.

Součástí připravovaného projektu je také rozvoj krajského informačního systému pro správu základní sítě sociálních služeb. Obce si budou moci přes nový počítačový systém objednat konkrétní službu, která na jejich území momentálně chybí, například požádat o navýšení počtu lůžek v některém zařízení. „Tak projekt víc propojí obce i s poskytovateli služeb,“ doplnil náměstek Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.