Svoboda (ČSSD): Soukromé subjekty suplují ve městě chybějící jesle

28.06.2016 6:30

K podpoře rodin prostřednictvím soukromých subjektů.

Svoboda (ČSSD): Soukromé subjekty suplují ve městě chybějící jesle
Foto: cssd.cz
Popisek: Pavel Svoboda (ČSSD)

Dva roky podporuje Jablonec rodiny s dětmi od dvou do sedmi let, které nebylo možné umístit do městských mateřských škol. Podporu dle přísných pravidel poskytuje město jako příspěvek na školné v soukromých zařízeních ve výši 1000 Kč za měsíc a dítě.

Jablonečtí radní schválili její poskytování i v dalším roce.

Příspěvek pomohl při umísťování dětí mladších tří let, které kvůli kapacitě nepřijaly školky zřizované městem, starších dětí, jež se např. přistěhovaly v průběhu roku do Jablonce, a dětí se zdravotním omezením. „Od září 2015 do dubna 2016 jí využilo celkem 20 dětí a z plánovaných 356 000 Kč v rozpočtu se zatím vyčerpalo 79 000 Kč,“ konstatuje náměstek primátora pro oblast humanitní Pavel Svoboda.

„Soukromé subjekty nám v době největšího náporu na mateřské školy pomohly s umísťováním dětí. V našem zájmu je jejich podpora, neboť již několik let suplují ve městě chybějící jesle,“ říká Svoboda. Proces poskytování příspěvku na „školné“ zůstává ve stejném režimu jako v minulých letech, tzn. prostřednictvím zaregistrovaného a prověřeného soukromého subjektu, který rodičům sníží poplatek za své služby o příspěvek města, přičemž soukromé zařízení musí zajišťovat výchovně-vzdělávací služby dle stanovených standardů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.