Svoboda (KDU-ČSL): Chceme kvalitní potraviny, ne osobní útoky

13.03.2014 22:33

KDU-ČSL se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu potravin, a to jak v domácí politice, tak v Evropském parlamentu. Tento dlouhodobý záměr KDU-ČSL souvisí i s faktem, že sám předseda Pavel Bělobrádek v oblasti kvality a bezpečnosti potravin dlouhodobě pracoval.

Svoboda (KDU-ČSL): Chceme kvalitní potraviny, ne osobní útoky
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Pavel Svoboda

Vítáme, že stejné téma zajímá i ČSSD - společně máme v EU větší šanci uspět. Musí skončit praxe, kdy velké koncerny prodávají v České republice pod stejnou značkou méně kvalitní výrobky než ve starých zemích Unie. Stejně tak by měla ČSSD přestat zpochybňovat konzistenci KDU-ČSL v otázce obrany zájmů českých spotřebitelů.

 Naše europoslankyně Zuzana Roithová se kvalitě potravin věnuje několik let, toto téma bylo rovněž jednou z hlavních priorit naší kampaně ve sněmovních volbách. Lídr lidovecké kandidátky do EP Pavel Svoboda k tomu říká: "Bylo jen přirozené, že zrovnoprávnění českých spotřebitelů, které dlouhodobě prosazujeme, dominovalo i startu kampaně KDU-ČSL do evropských voleb. Její motto "Hájíme české zájmy" bereme totiž vážně."

 Máme jasnou představu, jak prostřednictvím změny evropské legislativy donutit potravinářské koncerny, aby ve všech zemích EU nabízely stejně kvalitní výrobky za srovnatelné ceny. A to i díky našemu členství v Evropské lidové straně, která má nejsilnější frakci v Evropském parlamentu. Uvítáme, pokud s námi bude ČSSD po volbách spolupracovat, místo aby se před nimi soustředila na osobní útoky a okopávání kotníků. "Na prvním místě je pro nás zájem českých zákazníků, osobní útoky nejsou náš styl, " uzavírá Pavel Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie