Svoboda (KDU-ČSL): FSB/KGB metody za posledních 90 let nezměnila, esesáci se od nich mohli učit

09.08.2016 21:15

Dnes jsem se setkal s Hennadijem Afanasjevem, 26-letým ukrajinským fotografem z Krymu, který pobývá v těchto dnech v České republice na pozvání Člověka v tísni.

Svoboda (KDU-ČSL): FSB/KGB metody za posledních 90 let nezměnila, esesáci se od nich mohli učit
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Svoboda

Hennadij byl za podivných okolností v květnu 2014 zadržen FSB v Simferopolu. Ve vazbě byl mučen a brutálně týrán. FSB/KGB metody za posledních 90 let nezměnila, esesáci se od nich mohli učit. Během neveřejného procesu v prosinci 2014 byl odsouzen k sedmi letům vězení za údajné teroristické spolčení a další trestné činy. V září 2015 byl převezen do gulagu v republice Komi. Propuštěn byl až 14. června 2016 spolu s dalším ukrajinským občanem Jurijem Sološenkem výměnou za dva oděské organizátory takzvané Národní rady Besarábie. I po propuštění Hennadije Afanasjeva a Jurije Sološenka zůstává v ruských vězeních minimálně dvacet devět Ukrajinců, kteří byli v Rusku a na Krymu ve vykonstruovaných a protiprávních procesech odsouzeni nebo na rozsudek v politicky motivovaných kauzách teprve čekají, což je alarmující.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice