Svoboda (KDU-ČSL): Ruské tipy pro volný čas v srpnu

31.08.2014 22:25

Počínaje srpnem přešla ruská invaze na Ukrajině dělící čáru. Posunula se od nevyhlášené guerillové války, u které je prostřednictvím bohaté celosvětové propagandy uměle stírán rozdíl mezi mírem a agresí - do nové fáze.

Svoboda (KDU-ČSL): Ruské tipy pro volný čas v srpnu
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Svoboda

Nyní jsou na Ukrajině prokazatelně ruští vojáci. Rusové prosluli zvláštní diplomatickou tradicí: během 24 hodin dokáží zvrátit svými činy dojem, který vyvolali na nejvyšší diplomatické úrovni.

 Ještě včera si prezidenti Ukrajiny a Ruska v Bělorusku potřásli rukama a v míru jednali. Dnes jsou na Ukrajině ruská vojska na dovolené. Tato strategie je založena na správném předpokladu o neochotě druhých stran střílet jako první. A také na správném předpokladu, že blahobytní občané států, kterých se agrese netýká, budou chtít slyšet sebepitomější lež raději než krutou pravdu. Je to milosrdná vlastnost lidského podvědomí a té je třeba v propagandě bohatě využít.

Zmatečné a neuvěřitelně komické prohlášení ruské strany, že jsou tam ve svém volném čase, jen dokládá nový typ ruské agrese, která se již výrazně adaptovala a poučila z chyb minulých anexí svých sousedů. Zaveďme termín „dovolenková agrese“. Je srpen, máme po žních, vojáci už pomohli sklidit, tak kam bychom si tak ještě zajeli? Do Prahy (1968)? Do Gruzie (2008)? Nebo na Ukrajinu (2014)? Stále totéž. Už padesát let.

Psáno pro blog.aktualne.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kdu.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.