Svoboda (KDU-ČSL): Svoboda panoramatu zůstává nedotčena

11.07.2015 21:43

Evropský parlament schválil zprávu pirátské poslankyně Julie Reda o implementaci směrnice o autorském právu v informační společnosti.

Svoboda (KDU-ČSL): Svoboda panoramatu zůstává nedotčena
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Svoboda

„Mohu potvrdit, že Evropský parlament nedal souhlas k jakékoliv harmonizaci či omezení svobody panoramatu. Důvod je jednoduchý: projednávaná zpráva není součástí legislativního procesu, a proto není s to cokoliv právně upravit. Potvrdila se tak zmatečnost mediální smršti, kterou u nás rozpoutali někteří Zelení i Piráti a která české občany, ale i lidi v jiných státech vyděsila. Přijatá zpráva, v níž pasáž o svobodě panoramatu nefiguruje, představuje dobrý kompromis pro budoucí debatu o reformě autorského práva. Evropský parlament  si je plně vědom moderních výzev 21. digitálního století pro autorské právo a chce plně využít možností informační společnosti pro spotřebitele, aniž by ohrozil kreativitu autorů, jejich živobytí a kvalitu obsahu,“ řekl Pavel Svoboda, předseda právního výboru Evropského parlamentu (KDU-ČSL).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…