Svoboda (KDU-ČSL): Výrobci nákladních vozů budou moci zavádět alternativní pohony

15.03.2015 16:46

Vysvětlení svého hlasování u bodu Rozměry a hmotnosti silničních vozidel provozovaných v rámci Společenství, o kterém se tento týden hlasovalo v europarlamentu.

Svoboda (KDU-ČSL): Výrobci nákladních vozů budou moci zavádět alternativní pohony
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Svoboda

Hlasoval jsem pro přijetí návrhu směrnice, a to z toho důvodu, že nová směrnice povede ke zlepšení bezpečnosti silničního provozu. Nová opatření mají také značně zlepšit aerodynamické vlastnosti vozidel, přinést u typického dálkového nákladního automobilu úspory na pohonných hmotách a výrazné snížení emisí skleníkových plynů.

Výrobci nákladních vozidel budou mít možnost zavádět alternativní pohonné systémy bez nutnosti snižovat přepravní kapacitu vozidel. Koncepce nových aerodynamických částí nákladních vozidel bude pro výrobce příležitostí k vývoji nových modelů, což by mělo podpořit vytváření nových pracovních míst a hospodářský růst.

Dále byla zjednodušena pravidla používání delších vozidel pro přepravu kontejnerů v kombinované (silniční, železniční a vodní) dopravě. Co se týká přetížení nákladních vozidel, které způsobuje škody na pozemních komunikacích, nové palubní systémy umožní informovat řidiče o váze nákladních vozidel a společně se stanicemi pro vážení vozidel během jízdy na hlavních silnicích umožní důslednější kontroly v jednotlivých zemích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Svoboda

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.