Svoboda (KDU-ČSL): Za naše pohodlí a mír platili krví

14.11.2014 4:31

Pavel Svoboda, předseda právního výboru Evropského parlamentu, popřál jménem KDU-ČSL válečným veteránům k jejich výročí.

Svoboda (KDU-ČSL): Za naše pohodlí a mír platili krví
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Svoboda

Den válečných veteránů se slaví již od roku 1918, kdy bylo ve vlakovém voze v Le Francport u Compiègne podepsáno příměří mezi Spojenci a Německem, čímž byla oficiálně ukončena 1.světová válka. Pavel Svoboda dnes zdůraznil, jaký význam má úcta k veteránům pro moderní českou společnost:

„Není to žádný anachronismus, zejména v moderní době musíme vyjádřit obdiv a složit hold těm, kdo nasazují životy za naší, tolik nedoceněnou svobodu. Málokdo si dnes uvědomí, v jak nebezpečném světě žijeme, na samém okraji války. Mír a svoboda nám přijdou jako ta nejobyčejnější věc na světě a přitom za tyto dvě vzácné a nenahraditelné hodnoty stateční muži denně riskují život. Nikdy nesmíme zapomenout, že svoboda se neplatí penězi, ale krví,“ řekl dnes u příležitosti výročí veteránů Pavel Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.