Svoboda (ODS): Žaloba vypracovaná JUDr. Dagmar Máchovou u soudu neobstojí

01.08.2014 13:52

Reakce Bohuslava Svobody na článek „Znalecké posudky v kauze Opencard jsou pro Hudečka a Svobodu zdrcující“

Svoboda (ODS): Žaloba vypracovaná JUDr. Dagmar Máchovou u soudu neobstojí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

Server novinky.cz dnes publikoval text, který se snaží veřejnosti vsugerovat názor, že jsme se já a další radní hl. m. Prahy dopustili v minulosti trestného činu. Text se opírá o žalobu, jejíž autorkou je JUDr. Dagmar Máchová. Součástí jsou i dva znalecké posudky, které mají dokazovat to, že jsme v minulosti překročili zákon.

Problémem však je, že obě „znalecké firmy“ jsou značně nedůvěryhodné. První z nich, Česká znalecká, přišla kvůli pochybnostem na čas o licenci. V minulosti tato společnost zpracovávala posudky například v případech zkrachovalé Investiční a poštovní banky, vytunelovaného fondu TREND, Českého domu v Moskvě nebo společnosti CET 21.

Druhý znalecký posudek je vyhotoven firmou Risk Analysis Consultants, která v daném oboru nemá ani dostatečné oprávnění posudky vyhotovovat.

Jsem přesvědčen, že žaloba vypracovaná JUDr. Dagmar Máchovou u soudu neobstojí a znalecké posudky jen dokazují, že šlo o účelovou a nesmyslně vykonstruovanou kauzu.

Bohuslav Svoboda
Poslanec PSP ČR

reklama

autor: ODS

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.