Svobodní: Angelu Merkelovou „uvítají“ billboardy - Frau Merkel, kein Diktat, sonst #czexit

25.08.2016 9:06

U příležitosti návštěvy německé kancléřky Angely Merkelové nachystali Svobodní pojízdné billboardy s jasným vzkazem. Budou s nimi objíždět Prahu, a především místa, kde se bude Merkelová pohybovat – tj. kolem vlády, u Pražského hradu.

Svobodní: Angelu Merkelovou „uvítají“ billboardy - Frau Merkel, kein Diktat, sonst #czexit
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Auta s billboardy vyjedou ve čtvrtek 25. srpna v 9:30 hod. od kanceláře europoslance Petra Macha – Opletalova 57, Praha 1.

„Frau Merkel, kein Diktat, sonst #czexit,“ hlásají billboardy v němčině, tj. „Paní Merkelová, žádný diktát, jinak #czexit". „Nelíbí se nám, že některé země se naučily v EU protlačovat věci silou, zatímco dřív se vždy hledala shoda všech. Paní Merkelová si zjevně myslí, že co si zamane, to prosadí i přes odpor jiných zemí, ať už jde o silnější integraci EU, bezvízový styk s Tureckem nebo třeba migrační kvóty,“,“ vysvětluje předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach, který v Evropském parlamentu od začátku důsledně proti povinným kvótám vystupuje a hlasuje.

„Naše slova jsou výzvou i pro premiéra Sobotku. Občané mají právo se po Lisabonské smlouvě, která umožnila hlasovat o nás za našimi hranicemi, vyjádřit v referendu k setrvání v EU. Žádný tlak Merkelové, její návštěva u nás, otevřené či skryté ústupky naší vlády výměnou za dotace, ani odpor premiéra Sobotky na tom nic nezmění. Referendum o EU je jedním z dlouhodobých klíčových politických témat Svobodných pro občany v naší zemi,“ zdůrazňuje místopředseda Svobodných František Matějka.

„Nechceme Němcům mluvit do toho, jakou mají mít vládu. Pokud ale jejich představitelé - například prostřednictvím Evropské unie - strkají svůj nos do cizích věcí, nemohou se divit, když dostanou podobný vzkaz. Partnerství, i v Evropské unii, musí být založeno na důsledném a vzájemném respektu. Nic víc nežádáme a nic menšího nepřijmeme," doplňuje místopředseda Karel Zvára.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…