Svobodní: Chystáme se do boje o plzeňskou radnici

10.08.2014 10:54

Svobodní po úspěchu v eurovolbách rostou a budou v Plzni kandidovat na magistrát i všechny větší městské obvody. Zaměří se na městské finance, bezpečnost v ulicích i na přístup úřadů k občanům.

Svobodní: Chystáme se do boje o plzeňskou radnici
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Strana svobodných občanů existuje na české politické mapě už od roku 2009. Na rozdíl od jiných stran se rozšiřuje postupným růstem založeným na pevných pravicových idejích, jakými jsou svoboda každého jednotlivce, respekt k jejich životu a majetku, osobní odpovědnost a férová soutěž.

Svobodní již nejsou nevýznamnou stranou

Letos poprvé Svobodní pokořili hranici tisícovky členů, v květnu se dočkali i prvního volebního úspěchu a překročením 5% hranice mají svého zástupce, předsedu Petra Macha, v evropském parlamentu.

"Kvůli evropským volbám, do kterých byla aktivně zapojena řada našich členů a příznivců, jsme nabrali do komunálních voleb drobné zpoždění, které jsme však zvládli dohnat a nyní dva měsíce před volbami jsme připraveni." vysvětluje krajský předseda Svobodných Lukáš Týnovský.

O kandidátech rozhodují primárky

Svobodní se v Plzni rozrůstají a do blížících se komunálních voleb postavili vlastní kandidátku na magistrát i do všech větších městských obvodů. O předních pozicích na kandidátních listinách rozhodly červnové primární volby, ve kterých přes internet hlasovali členové a příznivci z celého Plzeňského kraje.

Lídrem kandidátky na plzeňský magistrát byl zvolen člen Republikového výboru Svobodných Jan Zavadil, majitel dámského fitness centra. Jeho pevnou pozici ve straně potvrdilo i vítězství v primárních volbách pro jeho "domácí" centrální obvod. V prvním plzeňském obvodě bude v čele kandidátky Svobodných stát vývojář softwaru Pavel Špalek, na Slovanech specialista ve zdravotnictví Tomáš Vendiš a na Doubravce ekonomka Lenka Brčková. Na kandidátkách nelze čekat prospěcháře, pro většinu kandidátů jsou Svobodní první politickou stranou.

"Před každými volbami s námi nikdo nepočítá, ale pravidelně se posouváme. V evropských volbách jsme v Plzni dosáhli zisku přes 6% a k výhře nad ODS nám chybělo pouze pár hlasů." nastiňuje Jan Zavadil ambice Svobodných. Zároveň ale uznává, že konkurence bude nyní vzhledem k místním komunálním hnutím podstatně vyšší. 

Zastupitelstvo musí konat v zájmu většiny občanů

Svobodní se v komunálních volbách opět zaměří na liberální pravicové hodnoty, což je například snížení přerozdělování na městské úrovni. Budou tak chtít nechat více peněz v peněženkách občanů, nabídnou řešení bezpečnosti v plzeňských ulicích, zpřístupnění míst ve školkách a chybět nebude ani lidové veto, které umožní občanům zvrátit špatná rozhodnutí zastupitelů. Kompletní volební program představí Svobodní na tiskové konferenci 8. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…