Svobodní: Evropská unie by si měla zametat před vlastním prahem

31.03.2014 4:31

Pokud se Evropská unie chce dovolávat svrchovanosti Ukrajiny, k níž patří i její územní celistvost, měla by respektovat svrchovanost všech států, včetně Ruska.

Svobodní: Evropská unie by si měla zametat před vlastním prahem
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Pokud chce Brusel kritizovat Rusko za jeho politické kroky na Krymu, pak by za viníka měl označit Ruskou federaci, nikoli pár desítek ruských politiků. EU patrně ze strachu odmítá respektovat svrchovanost Ruské federace, která je subjektem mezinárodního práva a jako jediná nese plnou odpovědnost.

Zároveň o potrestání konkrétních osob v demokratické společnosti může rozhodnout jedině soud, taková kompetence nikdy nesmí být svěřena politikům. Evropská unie tak sama popírá základy evropských tradic a potvrzuje svůj hrozivý, nadále netolerovatelný, demokratický deficit.

Česká republika by měla odmítnout sankce vůči jednotlivým osobám jako útok na svrchovanost států. Česká diplomacie by měla trvat na tom, že územní změny a změny hranic mezi státy mohou být provedeny jedině na základě bilaterální smlouvy. Nedokáže-li EU na situaci reagovat odpovídajícím způsobem, měli by evropští politikové veřejně přiznat svou slabost a nepodnikat chaotická opatření, která matou jak občany evropských států, tak i demokraticky smýšlející občany Ruské federace.

Strana svobodní občanů (Svobodní)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Svobodni.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…