Svobodní: Krev svobodných občanů – Demonstrace skutečné solidarity

03.04.2014 5:28

Darování krve je pravým projevem skutečné solidarity. Solidarita totiž znamená dobrovolnou společenskou soudržnost a ochotu ke vzájemné spolupráci či podpoře. Nelze ji vynutit státním zásahem. Vynucená solidarita totiž nemůže být solidaritou už z principu – vynucený dar není darem. Solidarita může být projevena jen svobodnou vůlí občana.

Svobodní: Krev svobodných občanů – Demonstrace skutečné solidarity
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Svoboda proudí v krvi. Darujte ji

Je překladem výzvy „La libertad se lleva en la sangre. Donala“ argentinské strany Partido Liberal Libertario, z února 2014, která Svobodné inspirovala k uspořádání obdobné výzvy v ČR. Dobrovolných dárců krve je v ČR stále nedostatek. Doporučuje se, aby nejméně 5% obyvatelstva patřilo mezi dárce krve, přičemž je jich nyní registrováno řádově 300 tisíc, což jsou přibližně 3%.

Počet členů, příznivců a voličů Svobodných dosahuje nyní řádově 120 tisíc a dárcem se může stát každý, kdo je zdravotně způsobilý, váží min. 50kg a je mu mezi 18 až 65 lety. Bližší informace k dárcovství krve se dozvíte na webu krevní barometr nebo při vyplnění formuláře dárce krve.

Pokud tedy patříte do této skupiny, uvažovali jste už někdy o dárcovství, ale zatím jste se definitivně nerozhodli, tak právě teď je vhodná příležitost do toho jít! Výzva „Krev svobodných občanů“ bude probíhat od 14. 3. do 14. 6. 2014, či-li Světového dne dárců krve, a to ve všech krajích a za průběžné účasti představitelů Svobodných.

Jste ochotni za svobodu prolít krev?

Vedle vojáků ve válkách nebo bojovníků za svobodu v totalitárních režimech, plně odrážejících význam citátu Thomase Jeffersona: „Strom svobody je občas nutné zalít krví tyranů a vlastenců“, nebo citátu Williama Mocca: „Skrze krev vlastenců začínají řeky svobod“, chceme alespoň takto symbolicky, v roce 2014 v ČR, upozornit na skutečný význam pojmu solidarita, a aby nebyl dále různými organizacemi zneužíván především k posilování role státu na úkor svobod občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.