Svobodní: První koaliční dohoda pro krajské volby uzavřena - ve Středočeském kraji se Soukromníky

12.01.2016 22:01

Předvolební koaliční smlouvu pro krajské volby dnes podepsali zástupci Strany svobodných občanů a Strany soukromníků České republiky ve Středočeském kraji. Na jejím základě bude sestavena kandidátní listina, domluven společný program a organizace předvolební kampaně.

Svobodní: První koaliční dohoda pro krajské volby uzavřena - ve Středočeském kraji se Soukromníky
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Cílem spolupráce je podle předsedy středočeských Svobodných Jana Matyáska mj. i snaha zamezit vstupu nových nečitelných hnutí do vedení kraje. „Na celostátní úrovni jsme svědky toho, jak zhoubná je politika bez obsahu i formy, kterou praktikuje hnutí ANO. Tato politika chce bořit všechny hodnoty, na kterých stojí demokracie. A především chce osekat poslední zbytky osobní svobody nás všech, chce návrat k absolutní kontrole společnosti v novém, líbivém hávu. Nepřejeme si, aby tato politika ovládla další úroveň vládnutí v naší zemi, proto je třeba spojit síly,“ vysvětluje Jan Matyásko.

„Středočeský kraj je, bohužel, už dvě volební období v rukou levicové vlády socialistů a komunistů, což se negativně odrazilo nejen v jeho hospodaření. Kraj má miliardové dluhy, jedny z nejhorších komunikací, nečitelný a nespravedlivý systém rozdělování dotací. Stal se neblahým symbolem socialistického vládnutí, který dodnes čpí duchem Davida Ratha a jeho dědiců. Chceme proto radikální změnu a návrat pravice do krajského vedení,“ uvedl při podpisu smlouvy předseda středočeských Soukromníků Miroslav Naimann.

Kandidátní listina bude sestavena formou tzv. zipu

Po podpisu smlouvy budou následovat další související kroky – v prvé řadě se obě strany domluví, kdo bude společným kandidátem na hejtmana, a to nejpozději do 10. února. Kandidátní listina pak bude sestavena formou tzv. zipu, tedy měli by se v pořadí střídat po jednom zástupci obou stran. Současně s tím pak bude zahájena příprava společného krajského předvolebního programu.

Tato konkrétní koaliční smlouva navazuje na rámcovou dohodu o spolupráci na národní úrovni, kterou obě pravicové strany uzavřely minulý týden. O koalicích už se intenzivně jedná i v dalších krajích, například v Pardubickém a ve Zlíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…