Svobodní: Unie omezuje biopaliva - zrušme povinnost jejich přimíchávání!

16.04.2015 20:24

Na dubnovém plenárním zasedání Evropského parlamentu se bude ve druhém čtení projednávat nová směrnice o biopalivech, která – pokud projde – zřejmě sníží povinný podíl biopaliv 1. generace v benzinu a naftě.

Svobodní: Unie omezuje biopaliva - zrušme povinnost jejich přimíchávání!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Podle legislativy, která platí v současnosti, musí členské státy EU nejpozději od roku 2020 povinně do benzínu a nafty přimíchávat 10 % tzv. biosložky.
EU tak konečně mění postoje k podpoře biopaliv. Výbor pro životní prostředí Evropského parlamentu vyzval k omezení pro výrobu biopaliv na zemědělské půdě a podpořil změnit původní cíl vyrábět 10 % paliv z řepky a obdobných plodin na 7 % v roce 2020.

Euroslanec Petr Mach za Svobodné na plenárném zasedání na konci dubna navrhne tento limit dále snížit. Cílem Svobodných je kompletní zrušení povinného přimíchávání biosložek do pohonných hmot.

Svobodní nepodporují koncept preferovaných zdrojů energie. Jsou přesvědčeni, že společně s ubýváním zásob fosilních paliv bude docházet k jejich dalšímu zdražování, a obnovitelné zdroje se tak snadno prosadí i bez vynucování ze strany státu.
Je evidentní, že Evropská unie se snaží najít cestu ze slepé uličky biopaliv. Svobodní nechtějí v cestě špatným směrem pokračovat a prosazují okamžité zrušení povinnosti přimíchávat biopaliva do nafty a benzínu, aby paliva na čerpacích stanicích mohla zase zlevnit.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.