Svobodní: Vyzýváme k bojkotu zákona!

31.03.2017 20:36

Politické plakáty na vlastních plotech mají podléhat přísné regulaci ze zákona včetně pokut. Svobodní tuto šikanu a nesmysl odmítají. Pojďme tuto šikanu a nemravnost bojkotovat.

Svobodní: Vyzýváme k bojkotu zákona!
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Strana svobodných občanů vyzývá občany k bojkotu zákona, který omezuje propagaci politických stran na soukromých plochách.

Podle slov šéfa Úřadu pro kontrolu hospodaření politických stran Vojtěcha Weise (popsaných v textu Volební agitace na plotě se může prodražit) se musí registrovat každý, kdo se bude v době oficiální volební kampaně veřejně angažovat ve prospěch či neprospěch nějaké strany nebo kandidáta. Jinak zaplatí pokutu. Vracíme se tak do doby, kdy bude mít stát v rukou seznam podporovatelů opozičních stran.

„Je to šikana malých stran, které se opírají o tisíce dobrovolníků, kteří jsou ochotni stranu na svých plotech podpořit,“ říká předseda Svobodných Petr Mach.

Zákony je obvykle třeba dodržovat, ale vše má své meze a čeho je moc, toho je příliš. Svobodní proto vyzývají příznivce své strany i dalších stran, aby se nebáli a plachty a plakáty vyvěšovali. Pokud se kvůli tomuto likvidačnímu nesmyslu stane někdo, kdo bude propagovat Stranu svobodných občanů, obětí šikany státu a bude mu vyměřena pokuta, Svobodní jsou připraveni ji za něj uhradit.

„Budeme iniciovat zrušení tohoto nařízení a stejně tak i Úřadu pro kontrolu hospodaření politických stran. A doufáme, že i další strany se k bojkotu této hlouposti připojí,“ doplnil Petr Mach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…