Svobodní mají nového místopředsedu

23.02.2021 6:31

Svobodní v uplynulém týdnu ve vnitrostranických volbách rozhodovali, kdo se stane čtvrtým místopředsedou strany. Ve volbách uspěl s výsledkem 80,52% hlasů kandidát MUDr. Miroslav Havrda, který tak doplnil současné předsednictvo – místopředsedy Aloise Sečkára, Jana Dočekala, předsedu Libora Vondráčka a dalšího místopředsedu Luboše Záloma.

Svobodní mají nového místopředsedu
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

MUDr. Miroslav Havrda je odborníkem na sportovní medicínu, zakladatel podiatrie v České republice, ambulantní neurolog a exprezident svazu soukromých lékařů. Rovněž je ve straně garantem pro oblast zdravotnictví a členem Republikového výboru Svobodných.

MUDr. Miroslav Havrda je dále mimo jiné zakladatelem a majitelem společnosti MEDsport, která distribuuje termoplastické vložky z Nového Zélandu, pořádá MEDsport sympozium, zajišťuje výuku podiatrie, atd. Společnost MEDsport dále zajišťuje zdravotnický servis např. na tenisových, volejbalových turnajích, turnajích ve stolním tenise, atd. Dále je autorem celé řady publikací o podiatrii, absolvoval desítky odborných přednášek na kongresech a rovněž se podílí na výuce podiatrie.

MUDr. Miroslav Havrda absolvoval celou řadu kurzů a je držitelem celé řady licencí v následujících oblastech: myoskeletální medicína, akupunktura, homeopatie, sportovní lékařství, obezitologie, odvykání kouření.

Z jeho působení v odborných společnostech můžeme zmínit např.:

  • 1996-2008 spoluzakladatel Svazu soukromých lékařů a podnikatelů ve zdravotnictví – jeho první prezident (1996-2002), následně tajemník (2002-2008).
  • 2001-2018 spoluzakladatel České podiatrické společnosti a její viceprezident.

V nedávném rozhovoru se MUDr. Miroslav Havrda vyjádřil k současné situaci ve zdravotnictví následovně:

„Máme zde 40 tisíc policistů, více než 10 tisíc profesionálních vojáků, statisíce úředníků, kteří by mohli pomoci – třeba jen organizačně a administrativně – trasovat, testovat, očkovat. Vláda to ale vše hodila na nemocnice, kde je každá ruka dobrá. V nemocnicích se také musí začít okamžitě normálně léčit, jinak budou na jaře opět umírat tisíce lidí na nevyšetřené a neléčené chronické nemoci. Máme dlouhodobý lockdown, jsme zadluženi na desítky let dopředu a přitom jsou plné nemocnice. Každý člověk musí mít velký respekt k viru a měl by se chovat zodpovědně. Ale v jakýchkoli opatřeních nemohou převládat emoce a dojmy. Musí vítězit fakta a zdravý rozum. Pokud tato vláda nepochopí, že si velká část národa po téměř roční izolaci vybrala svobodný život místo obavy z viru a ze ztráty života, tak bude velký problém.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …