Svobodní „nechají“ rozeznít sirény. 1. března bude stávka

21.02.2017 15:25

Předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach představil novinářům podobu Stávky živnostníků. Ta se uskuteční 1. března od 12.00 a potrvá symbolické tři minuty. Podnikatelé tím budou protestovat proti zavádění EET.

Svobodní „nechají“ rozeznít sirény. 1. března bude stávka
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Je to symbolický protest proti tomu, jak se u nás EET zavádí, že do ní nesmyslně spadnou různí stánkaři, drobní prodejci. Od 1. března jich nově bude čtvrt milionu," řekl předseda Svobodných Petr Mach. „Rozhodli jsme se, že ten den v poledne ‚necháme‘ v tisících měst a obcí zaznít sirény,“ doplnil.

Svobodní budou usilovat o to, aby EET v budoucnu byla dobrovolná. V takovém případě by však evidence měla umět i další věci, které by pro zapojené podnikatele přinášely nějaký benefit, něco navíc.

Hostem tiskové konference byl podnikatel, majitel Perníkové chaloupky Luděk Šorm, který dlouhodobě protestuje proti elektronické evidenci tržeb. Naposledy vedl s úředníky spor o to, zda je poplatek, který za evidování tržby vybírá, legální, či ne. „Přišlo nám vyjádření podepsané ministrem Babišem, že babišovné můžeme vybírat,“ řekl Luděk Šorm. „Do této stávky se zapojím a byl bych rád, kdyby se další živnostníci zapojili do dlouhodobé pohotovosti, která stávkou 1. března začíná. Chceme, aby se podnikatelé přidávali a připravili se i na to, že přejdeme až do generální stávky, pokud si to situace vyžádá,“ uvedl Šorm.

„EET by neměla být povinná, dovedu si ji představit maximálně jako povinnou v rámci alternativního trestu pro toho, kdo byl usvědčen z daňového úniku,“ navrhl Luděk Šorm.

Petr Mach pak živnostníkům, kteří by měli kvůli EET problém, nabídl pomoc. „Místopředseda Svobodných Ondřej Pecák je jako advokát připraven poskytnout právní pomoc těm, kteří by byli v souvislosti s EET popotahováni.“

Informace o stávce a plakát je ke stažení na stránce http://stavka.svobodni.cz. „Budeme rádi, když co nejvíce podnikatelů plakát vylepí 1. března do výlohy,“ řekl Petr Mach.

Facebooková událost je pak k nalezení zde: http://www.facebook.com/events/753843838110856/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině