Svobodní nesouhlasí se vznikem nízkoemisních zón v Praze

13.07.2014 6:31

Strana svobodných občanů nesouhlasí se vznikem nízkoemisních zón v Praze, které navrhuje Rada hl. města Prahy.

Svobodní nesouhlasí se vznikem nízkoemisních zón v Praze
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Je to další nesmyslné omezení individuální automobilové dopravy. Nebude mít žádný výrazný pozitivní vliv na životní prostředí v hlavním městě Praze, naopak dojde ke zhoršení životních podmínek na hranicích nízkoemisních zón. Jsme přesvědčeni, že jde jen o další snahu vybrat od řidičů peníze za vydávání různých výjimek a povolenek pro vjezd do centra města.

„Vznikem nízkoemisních zón by nejvíce trpěly nízkopříjmové skupiny obyvatel, které si nemohou dovolit pořízení nového auta. Tito lidé by tak se svým autem do centra města vjet nemohli a to i přesto, že jejich starší auto může mít výrazně nižší spotřebu paliva než mnoho nových aut, které však již procházely novou certifikací pro splnění normy EUR4“, říká místopředseda Svobodných a kandidát č. 3 do zastupitelstva hlavního města Prahy Damir Špoljarič.

Pražský předseda Svobodných a kandidát č. 2 do zastupitelstva hlavního města Prahy dodává: „Zasaženou skupinou budou rovněž podnikatelé, kteří budou mít buď velice ztížené zásobování svých obchodů, a nebo budou muset platit další zbytečné poplatky za povolení vjezdu. Nakonec to ovšem ve vyšších cenách zboží a služeb zaplatí Pražané. Nízkoemisní zóna se navíc nemá týkat pouze historického jádra města, ale také dalších částí Prahy, například Holešovic.“

Budou-li Svobodní na podzim zvoleni do zastupitelstva hl. města Prahy, budou ostře vystupovat proti zavedení nízkoemisních zón.

Krajské předsednictvo Svobodných v Praze

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…