Svobodní odmítají návrh na pozastavení činnosti strany

28.04.2017 11:12

Prohlášení o postoji Svobodných k informacím o neúplné Výroční zprávě strany za rok 2016 a návrhu na pozastavení činnosti strany.

Svobodní odmítají návrh na pozastavení činnosti strany
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Svobodní nesouhlasí s výkladem Kontrolního výboru Poslanecké sněmovny, který říká, že Výroční zpráva strany za rok 2016 je neúplná. Poslanci nám vyčítají, že jsme místo 1. 4. (sobota) odevzdali zprávu 3. 4. (pondělí).

Jelikož zákon o volebních stranách neřeší, co se stane, pokud termín podání vychází na svátek či víkendový den, vycházíme z výkladu, že termín se řídí Správním řádem, který legálně umožňuje výroční zprávu podat v první pracovní den po deklarovaném termínu, podobně, jako je to zcela běžné u podání daní i jiných podáních směrovaných úřadům.  Protože 1. duben připadl na sobotu, doručili Svobodní do Sněmovny výroční zprávu hned v pondělí 3. dubna.

Je paradoxní, že kdybychom poslali zprávu poštou a bylo na ni razítko 1. 4., bylo by podle kontrolního výboru vše v pořádku, ačkoli by ve Sněmovně měli k dispozici naši výroční zprávu nejdříve 3. 4.

V tomto duchu Svobodní poslali námitku předsedovi Kontrolního výboru PSP poslanci Vladimíru Koníčkovi.

Výroční zpráva Svobodných.

Dopis předsedovi Kontrolního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …