Svobodní oslavili Den nezávislosti

29.10.2016 10:01

Strana svobodných občanů si 28. října připomněla vznik samostatného Československého státu. Zástupci Svobodných jako poděkování zakladatelům státu položili věnec k soše Svatého Václava v Praze.

Svobodní oslavili Den nezávislosti
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Petr Mach v úvodním projevu zdůraznil, že jednou nabytá nezávislost není získaná navždy. „Nechceme být oligarchií, na kterou se tato země mění. Chceme moc vrátit zpět na úroveň občanů a dopřát jim zpět mizející svobody,“ řekl předseda Svobodných Mach.

Zajímavé srovnání současnosti s první republikou přinesl Josef Káles: „Tehdy stát zaměstnával 5 procent všech zaměstnanců, dnes je to 23 procent. Na jednoho úředníka připadalo 140 občanů a dnes je to jen 40 občanů. Pojďme stát a jeho zakladatele uctít tím, že se alespoň přiblížíme první republice,“ dodal místopředseda Káles.

Po třetím projevu předsedy pražského sdružení Tomáše Štampacha následovalo slavnostní položení věnce a uctění památky zakladatelů státu. Svobodní následně pozvali všechny přítomné na besedu do blízkého klubu.

Jednalo se o poslední oficiální akci před stranickým sjezdem, který se bude konat v sobotu 12. listopadu v Obecním domě v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

20:07 Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o příměří a budoucí podobě Ukrajiny