Svobodní usilují o nápravu situace v Žatci

18.11.2014 8:37

Předsednictvo krajského sdružení Svobodných v Ústeckém kraji nesouhlasí s jednáním obou žateckých zastupitelů vzešlých z kandidátky Strany svobodných občanů v komunálních volbách 2014, s jejichž podporou vznikla povolební koalice za účasti KSČM a Svobodných.

Svobodní usilují o nápravu situace v Žatci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Svým jednáním a uzavřením koaliční spolupráce s KSČM v Žatci postupovali v rozporu s politickou filozofií Svobodných a významně poškodili dobré jméno Strany svobodných občanů, když porušili veřejný slib, že koalici s komunisty neuzavřou. Zároveň jednali a hlasovali proti vůli členů Svobodných v Žatci, které svým jednáním podvedli. K ustavení koaliční spolupráce došlo bez vědomí předsednictva krajského sdružení.

Předseda krajského sdružení už Richard Hartmann podal 14. 11. 2014 rozhodčí komisi návrh na vyloučení člena, současného starostu Žatce pana Ing. Aleše Jelínka.

Jako předsednictvo krajského sdružení a ve spolupráci se Svobodnými v Žatci usilujeme a budeme usilovat o nápravu současného stavu jednáním s oběma právoplatně zvolenými zastupiteli. Chceme dělat politiku poctivou a postupovat v souladu s naší politickou filozofií.

Předsednictvo sdružení Svobodných v Ústeckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…