Svobodní varují před stálým mechanismem rozdělování běženců

16.10.2015 7:37

Stálý mechanismus bude znamenat jen další přesun pravomocí na EU z naší demokratické moci. Proto ho Svobodní striktně odmítají.

Svobodní varují před stálým mechanismem rozdělování běženců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes před odjezdem na summit Evropské unie řekla, že Německo bude prosazovat vytvoření stálého mechanismu rozdělování běženců mezi členské státy.

Svobodní trvají na ponechání kompetencí ohledně uprchlíků na úrovni jednotlivých států a nepovažují za solidární, aby Němci takto „přerozdělili“ svůj problém na ostatní. Navíc, toto je teprve první krok, v tom dalším budou požadovat, aby všechny státy EU zavedly stejné sociální dávky, a na to už mít nebudou.

Před stálým mechanismem varovali Svobodní už před měsícem na demonstraci proti kvótám na uprchlíky (28. září na Jungmannově nám. v Praze). „Neobávám se těch kvót, které byly schváleny před týdnem na Radě ministrů. To se týká jen určitého počtu migrantů. Já se obávám toho, co přijde v nejbližší době – stabilní mechanismus přerozdělování imigrantů. To bude teprv průšvih!,“ prohlásil tehdy např. místopředseda Svobodných Radim Smetka.

Zpráva z demo 28. 9. zde:

https://web.svobodni.cz/clanky/demonstrace-svobodnych-chceme-vystoupit-z-eu-a-vzkaz-p-macha-prezidentovi-sundejte-ten-modry-hadr-s-hvezdami-z-prazskeho-hradu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…