Svobodní vítají konec manipulací ČNB, které zvýšily ceny obyvatelům

07.04.2017 18:45

Svobodní vítají ukončení intervencí České národní banky do kurzu koruny. Svobodní litují, že ČNB v zájmu oslabení koruny natiskla téměř 2 biliony korun a že cenová hladina v důsledku toho za dobu intervencí od listopadu 2013 vzrostla o 4 procenta na úkor úspor obyvatel České republiky.

Svobodní vítají konec manipulací ČNB, které zvýšily ceny obyvatelům
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Velký objem vytištěných peněz, zejména na začátku letošního roku, může dále zvyšovat cenovou hladinu v budoucnu. Přitom hlavním cílem ČNB má být starost o stabilitu cenové hladiny.

Apelujeme na Českou národní banku, aby dodržovala ústavní závazek péče o cenovou stabilitu, aby nerozkolísávala ekonomiku manipulací s objemem peněz v ekonomice a aby nekupovala státní dluhopisy států eurozóny a nepomáhala jim tak hospodařit na dluh. Svobodní považují manipulace centrální banky s kurzem a peněžní zásobou za příčinu nežádoucího kolísání ekonomiky.

Republikové předsednictvo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby