Svobodní vyzývají poslance: Vraťte vládě rozpočet k přepracování

23.09.2016 15:01

Strana svobodných občanů vyzývá poslance Parlamentu ČR, aby vrátili vládě k přepracování návrh státního rozpočtu na rok 2017, který vláda předkládá s deficitem 60 miliard korun.

Svobodní vyzývají poslance: Vraťte vládě rozpočet k přepracování
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Schodek ve výši 60 miliard v období hospodářského růstu znamená rezignaci vlády na nápravu veřejných financí a pokračování zadlužování státu a poslanci by měli po vládě požadovat vyrovnané hospodaření.

„Vláda má samozřejmě zvyšovat důchody i platy státních zaměstnanců, pokud rostou průměrné mzdy v soukromém sektoru, ale musí umět šetřit jinde, aby mohla schodek rozpočtu výrazněji snižovat. Cílem musí být hospodaření s vyrovnanými příjmy a výdaji,“ uvádí Petr Mach, předseda Svobodných.

„Valorizace důchodů by měla mít pevné pravidlo, měla by se pevně odvíjet od inflace a průměrné mzdy, aby načasování změny důchodů nebylo předmětem volebního boje vládních stran,“ dodává místopředseda Radim Smetka.

Svobodní prosazují zásadu vyrovnaného hospodaření na úrovni státního rozpočtu i rozpočtu krajů a obcí. Svobodní prosazují ústavní zákon o rozpočtové kázni, aby vlády nemohly Českou republiku dál zadlužovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu