Svobodní znají lídra pro krajské volby v Pardubickém kraji

14.12.2015 10:11

Lídrem Svobodných v Pardubickém kraji byl zvolen chrudimský zastupitel Josef Káles

Svobodní znají lídra pro krajské volby v Pardubickém kraji
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Do krajských voleb v Pardubickém kraji povede Svobodné chrudimský zastupitel Josef Káles, dvojkou je jeho kolega ze zastupitelstva Petr Lichtenberg a třetím kandidátem podnikatel Josef Lebduška. Rozhodli o tom členové a příznivci Svobodných v otevřených elektronických volbách.

„V krajském zastupitelstvu chci ohlídat, aby veřejné peníze nesměřovaly do nesmyslných a zbytečných projektů. Kraj také musí ke všem svým institucím a obcím přistupovat rovně, nesmí zvýhodňovat některé na úkor jiných. Obce a města jsou důležitější než kraj a měly by tak mít více pravomocí. Jsou totiž lidem nejblíže,“ to je to nejdůležitější z myšlenek, se kterými Josef Káles uspěl v primárních volbách.

Svobodní v Pardubickém kraji jednají také o předvolební koalici se Stranou soukromníků ČR a jednání spějí k úspěšnému konci. Tyto strany spojuje nejen podobný pohled na zbytečné regulace podnikatelů a živnostníků ze strany vlády, ale mají i velmi blízké názory na fungování krajské samosprávy.

Hlasování proběhlo na tři přední místa kandidátky. Josef Káles získal 141 hlasů, Petr Lichtenberg 85 hlasů a Josef Lebduška 67 hlasů. Na tato místa kandidovalo šest členů. Hlasovalo 179 členů a příznivců. Další pořadí bude známé později.Zobrazování obrázku lichtenberg-kales.jpg

Mgr. Josef Káles

Zastupitel Chrudimi, druhého největšího města Pardubického kraje. Absolvent Masarykovy univerzity v oborech politologie, mediální studia a žurnalistika. Pracoval ve vzdělávací společnosti a na marketingových pozicích. V současnosti je členem týmu Petra Macha. Je svobodný.

Role Svobodných v krajském zastupitelstvu může být významnou. V chrudimském zastupitelstvu působíme v opozici, přesto se nám podařilo prosadit větší transparentnost v rozhodování města. Díky Svobodným tak nyní najdou lidé na městském webu zveřejněné veškeré podklady pro zastupitele nebo také, jak který zastupitel hlasoval. Chystáme se prosadit rozklikávací rozpočet. To vše by mělo být samozřejmé i pro krajské zastupitelstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…