Svobodová (OMMO): A co tato podstata o "hradní trapnosti"

06.05.2017 7:34

... jejíž aranžmá bylo, jak se lze dočíst, předem připraveno...

Svobodová (OMMO): A co tato podstata o "hradní trapnosti"
Foto: hnutiommo.cz
Popisek: Hnutí OMMO - logo

... umocněno např. vztyčenou prezidentskou holí, která jakoby signalizovala, „jak prezident se svým bývalým spolustraníkem z ČSSD, nyní stále ještě premiérem, po zemanovsku zatočí“, a nemálo občanů jí jistě tleská. Bylo by však krátkozraké přistoupit na tohle účelové manipulovaní právě lidmi jako je prezident Zeman a jeho okolí, bez znalostí některých souvislostí.

Člověk může s jistou shovívavostí pochopit emoce, které ještě cloumají prezidentem Zemanem po nezdařené prezidentské volbě z r. 2003 v režii ČSSD, kdy se Zemanovi údajně už tehdy zaručovalo zvolení. Nad čím však lze sotva přivřít oko je, jak se prezident Zeman viditelně obrací na svého spojence v podzimních volbách těchto i té budoucí prezidentské, tedy pana ministra Babiše, jehož role oligarchy se rodila již ve „zlatých devadesátých“, na nichž se s takovou vehemencí podílel tandem „opo-politiků“ Klaus a Zeman. Těch „zlatých devadesátých“, jejichž blahé dopady sklízíme stále plnými hrstmi.

Pravda, čas od času se nějaký ten boss z té doby přeci jen neudrží a pod „strom hojnosti“ spadne, aby byl posléze propuštěn aspoň údajně z důvodů dalšího projednávání kauzy (jeho či těch dalších... jak dopadly se už obvykle nikdy nedovíme). A politici levo-pravé linie (a naopak) spolu drží v duchu „tak v tomhle nás nic nerozdělí“. Ti nejvíce zleva zapomenou najednou na svá zaklínadla o „rozkradených miliardách z privatizace“, ti více zprava si zase promnou ruce, že by v tom byl čert, aby se jim lehce uhlazený návrat na podzim 2017 zase nezdařil. No, a právě k tomu může posloužit, jak jinak, fakt očištěného symbolu těchto praktik bez dodržování zákonů a pravidel – Andrej Babiš.

Nemusíme být příznivci ČSSD či B. Sobotky, ale pokud by se „vlajková loď“ ČR měla nechat opět plout pod více než podivným více-kapitánem na můstku či na Hradě s tím, že i dál by to měli být oni, kdo určí, koho a za co potopit, a občané jim to dále „baští“, pak tu nejde již o iluzi „pirátů všech moří“, dokonce ani o Jánošíka či „boj za práva pracujících“, ale spíš o to, co už nelze svést ani na „politickou kulturu“, ale o skutečně vážně se projevující nezdravé symptomy naší mentality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

7:17 Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

Koalice SPOLU vstoupila do horké fáze kampaně eurovoleb. Za účasti stovek podporovatelů v pražském F…