Svobodová (OMMO): Mostecká "sociální a politická laboratoř snů"

02.12.2017 9:17

Že Most patří do "politické a sociální laboratoře Palerma na severu Čech", dnes už sotva překvapí.

Svobodová (OMMO): Mostecká "sociální a politická laboratoř snů"
Foto: hnutiommo.cz
Popisek: Hnutí OMMO - logo

 Že Most patří do "politické a sociální laboratoře Palerma na severu Čech" dnes už sotva překvapí. Přesto jeho staronové vlády města přidávají do laboratorních misek zase nové a nové nápady. Tím posledním, nikoliv definitivně, je úvaha konat od příštího roku jednání zastupitelstva od 10. 00 hodin. Člověk by skoro řekl, že zřejmě té práci na agendách města mají tolik, že je prostě nezbytné začít dříve, aby se to stihlo. Jenže se znalostí nemalé části zvolených zástupců lidu na postech v Zastupitelstvu statutárního města Mostu lze říci, že to není z důvodů "pracovního potu ve tvářích", nýbrž tak nějak - "když rozum spí, rodí se příšery" - vyjádření připisované Kantovi.

Dovolím si dodat, že už je to taková neuróza, o níž věděl Řek Hippokrates už ve starověku, když zkoumal ony šťávy, co dost často napínají lidský temperament na skřipec, až se prostě zadaří. A v Mostě se daří! A protože občan, který je zaměstnán a má pracovní dobu obvykle i v čase dopoledním, sotva se hned tak uvolní a bude se moci jednání zúčastnit, zvažuje-li vystoupit.

Přitom je možné připomenout, jak jsou v Mostě ta jednotlivá politická uskupení spojená, rozcházejí se, aby se z důvodů zachování sebe u moci se opět po letech sešli, a to za jakoukoli cenu, že misek s podobnou směsí bude více. Takže tuto zkušenost cca rok, vcelku nedávno, praktikovali v Lomu pod vedením starostky Schwarzové a za asistence pana - už ne poslance - Schwarze, taky za Severočeši.cz, a zcela jistě to nebylo z důvodů přílišné péče o občanův názorový prostor. A možná si ji jeden ze stávajících náměstků přinesl s sebou právě z Lomu.

Takže není nad zkušenosti přátel bývalých, současných a určitě zase budoucích. Občanovi se tak nabízí opět nahlédnout do "laboratoře snů", aby jeho voličský hlas, zejména v příštím volebním roce nezapadl a našel si své staré známé. Už nyní někteří z nich hrají "své hry", a neštítí se ničeho. Ale spoléhejte na "laboratoř podobné té na severu Čech"! A na to by neměli zapomínat ani její strůjci.

P. S. Pokud jsou takto testovány příští objevy, které lidskou společnost, nikoliv jen jako pokusného králíka, pošlou zase o něco dál, může být. Tohle (ZDE) je ale spíše testem ducha ne příliš vyspělého.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce