Svobodová (OMMO): Při dohadování o vedení Ústeckého kraje se bojuje za Filipovo přežití na čele komunistické strany

11.10.2016 20:20

Nevěříte, čtěte pozorně a přemýšlejte v souvislostech, kdybyste některé neznali, pak se s důvěrou obraťte na informované...

Svobodová (OMMO): Při dohadování o vedení Ústeckého kraje se bojuje za Filipovo přežití na čele komunistické strany
Foto: hnutiommo.cz
Popisek: Hnutí OMMO - logo

Při dohadování o vedení Ústeckého kraje se bojuje za Filipovo přežití na čele KSČM

I tak by se dal číst povolební vývoj, včetně toho v Ústeckém kraji. Oč tu může jít:

• KSČM přišla celorepublikově o více než 90 zastupitelů, ztráty zaznamenala i v Ústeckém kraji, a post hejtmana by mělo logicky nárokovat hnutí ANO 2011 coby vítěz. A i když se lídr ANO 2011 P. Urbánek na post hejtmana otevřeně těšil a takto předvolebně s A. Babišem na společném billboardu prezentoval, nyní je ochoten jej přepustit opět O. Bubeníčkovi (KSČM). Jistě ne z pouhé sympatie, anebo že si celou dobu drželi palce. Ale má k tomu své pokyny.

• Dosavadní jednání naznačují zřejmě už předvolební ujednání mezi předsedou KSČM Filipem a předsedou hnutí ANO 2011 A. Babišem. Oběma jde totiž především o to, vytlačit ČSSD v další volební anabázi v příštím roce do sněmovny. Mj. se tím samozřejmě pomáhá prezidentu Zemanovi a jeho politice „zadupání ČSSD do země“ a „sestřelení“ také jejího dosavadního předsedy B. Sobotky. A příp. kandidát na post předsedy J. Zimola jistě není nepřipraven. Scénář tentokrát nevyjde z jakési podivné schůzky, ne-schůzky na Hradě, ale vzejde na první pohled otestován volbami do krajů, v nichž právě J. Zimola uspěl. 

• KSČM, která se již kdysi významně osvědčila při dvojnásobné volbě V. Klause prezidentem ČR, a je tudíž ke kdejakému tomu „kšeftu“ mimo svůj program, který jednak pro ni samotnou není důležitý, voliči ho (naštěstí) stejně nečtou, ochotna. Těmto „kšeftům“ namísto programu se má říkat „pragmatismus“, nikoliv v politickém a programovém smyslu, který by takto něco znamenal. Tento „pragmatismus“ je ryze personální, osobně výhodný pro některé zástupce především v KSČM, které je třeba udržet u moci stůj co stůj, protože jinak se „zájmová lobby“ na čele této strany má šanci zhroutit. O „větším rozklížení“ KSČM konec konců hovoří i její místopředseda Dolejš, a ten o tom jistě ví, a nejen už jen to své. A že to není svého druhu korumpování politiky? Té politiky, v níž právě výše zmínění aktéři neustále dělají pořádek, a aby byla co nejblíže lidem.

• ANO 2011 potřebuje udělit pořádnou ťafku ČSSD především v příštích volbách do poslanecké sněmovny. KSČM se – nikoliv zadarmo – k tomuto „pohřbívání“ ČSSD, jako už poněkolikáté, přidá. A že tu jde o levici, nedej bože myšlenky a programy až v řadě poslední…? Raději se nenechme vysmát těmito bláhovými úvahami. Nikdo to přeci stejně nečte. Více koblih! To je program, jehož „těstem“ zahází ANO 2011 a KSČM voliče, kterým hnedle bude líp. A je to tady! Program splněn. Vždyť o to šlo od začátku a A. Babiš své koblihy pečlivě převažuje.

• Celá tahle šaráda polistopadového vývoje u nás může skončit opětovným zvolením Zemana na Hrad v r. 2018. Na čele občanské společnosti nám tu vznikne triumvirát A. Babiš – V. Filip – M. Zeman. Co lepšího si pro rozvoj občanské společnosti přát!

A další výhled? Třebaže z tolik vysmívaných „banánových republik“ kdesi na druhém konci světa, nám tu v Evropě roste příklad republiky jiné zvané „koblihová“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…