TOP 09: Ať vláda splní slib daný zdravotníkům

05.04.2016 16:12

Prohlášení předsednictva TOP 09 k situaci ve zdravotnictví

TOP 09: Ať vláda splní slib daný zdravotníkům
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Začátkem roku 2011 podepsal ministr zdravotnictví Leoš Heger memorandum s Českou lékařskou komorou i s Českým lékařským klubem, ve kterém se vláda ČR zavázala do roku 2013 zvýšit platy lékařů na 1,5 až 3násobek průměrné mzdy ve státě.

Je statisticky prokazatelné, že v letech 2010 až 2013 se zvýšily platy lékařů o více než 20 procent. Pokud by v roce 2013 nedošlo k pádu vlády, není pochyb o tom, že by naše vláda závazek dodržela. Peníze z rozpočtu k tomuto účelu byly k dispozici.

TOP 09 má za to, že sliby, byť možná nejsou právně vymahatelné, jsou pro vládu České republiky závazné.  Díky hospodářskému cyklu nebylo nikdy v systému zdravotního pojištění tolik peněz jako dnes. Je proto nepřijatelné krátit zdravotnický personál v jeho přislíbené a spravedlivé odměně.  Současná vláda svoji neschopnost zvýšit efektivitu zdravotnického systému zbaběle přenáší na bedra zdravotníků.

TOP 09 proto naléhavě žádá vládu, aby závazek z roku 2011 beze zbytku dodržela.

Předsednictvo TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…