TOP 09: Banány a Evropská unie. Nevěřte všemu

20.04.2014 7:29

Víte, jak souvisí zakřivení banánů se směrnicemi Evropské unie? Vysvětlit euromýty se rozhodli kandidáti do květnových voleb v Evropského parlamentu ve spolupráci s BUS TV. V centru Pardubic rozdávali tento týden půl tuny banánů s upozorněním, že ne všechno, co se o nařízeních unie říká, je pravda. A některé směrnice mohou být pro lidi zcela užitečné.

TOP 09: Banány a Evropská unie. Nevěřte všemu
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

„Neodsuzujme směrnice unie bez znalosti věci. I my jsme Evropa, to je myslím hlavní poselství, které chceme lidem říct,“ říká lídr kandidátky TOP 09 a Starostů pro volby do EP Luděk Niedermayer. Jedna z prvních akcí před blížícími se eurovolbami překvapila stovky obyvatel Pardubic. Informovanější už ale mohli během posledních týdnů vidět videoklip v autobusech městské hromadné dopravy, který na euromýty a neobvyklý mítink upozorňoval. Lidé na Pernštýnské náměstí kromě oblíbeného ovoce a rozluštění jednoho z mýtů, diskutovali s kandidáty a získali i omalovánky pro děti s podobnou tématikou.

Část nadílky ovoce kandidáti věnovali do denního stacionáře pro autistické děti Lentilka a rovných 100 kilogramů banánů dostaly děti z dětského domova Veská v Sezemicích.

Budoucí voliči dorazili ve středu také na besedu s kandidáty v kavárně Evropa, kde od 17 do 19 hodin diskutoval lídr eurokandidátky a bývalý guvernér České národní banky Luděk Niedermayer, a také exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, který na společné kandidátce TOP 09 a Starostů figuruje na druhém místě. Mluvilo se nejen o vizích a plánech kandidátů, ale také o dalších euromýtech, mezi které patří i zákaz úsporných žárovek nebo zabijaček.

A jak to tedy s nařízením „Čím rovnější, tím lepší banán“ doopravdy je? Zakřivení banánů sice o jejich kvalitě nic nevypovídá, ale jejich rozměry ano. Bez jasných parametrů by váš obchodník nezjistil, jak kvalitní zboží si objednal a jakou kvalitu vám nabízí. Podobnou normu navíc zavedlo Československo už před 31 lety, teprve před patnácti lety ji stát pozměnil tak, aby se více podobala té evropské.

Akci připravila TOP 09 a STAN společně s BUS TV, provozovatelem LCD obrazovek v dopravních prostředcích MHD v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…