TOP 09: Budeme prosazovat jednání o dlouhodobě neřešených pražských problémech

15.11.2017 7:34

Opoziční TOP 09 v zastupitelstvu hlavního města Prahy dlouhodobě volá po řešení klíčových témat nezbytných pro rozvoj města.

TOP 09: Budeme prosazovat jednání o dlouhodobě neřešených pražských problémech
Foto: top09.cz
Popisek: Václav Novotný (TOP 09)

Vzhledem k tomu, že primátorka Adriana Krnáčová (ANO) svolala na tento čtvrtek mimořádné jednání zastupitelstva, aniž by stanovila jasný program, zastupitelé za TOP 09 se rozhodli převzít iniciativu a hodlají v rámci schvalování programu spolu s ostatními opozičními kluby prosadit debatu nad klíčovými tématy, které současná pražská vláda dlouhodobě přehlíží nebo naprosto vědomě ignoruje.

Z pondělního usnesení jednání klubu TOP 09 vyplývá, že zastupitelé budou ve čtvrtek prosazovat jednání o:

  1. finančních vztazích hlavního města Prahy ve vztahu k jednotlivým městským částem;
  2. jednotlivých radních, kteří svým jednáním blokují rozvoj Prahy, v otázce infrastruktury a stavebního řízení;
  3. revitalizaci Průmyslového paláce a Výstaviště;
  4. územním plánu.

„Další témata definujeme v návaznosti na schůzky s ostatními opozičními kluby, které máme na dnešek naplánované. Chceme prosadit věcný program, na němž se shodne většina opozice,“ říká k tomu předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a nezávislí Václav Novotný a dodává: „Vzhledem k tomu, že primátorka Krnáčová spolu se svými kolegy z rady potřeby a zájmy Prahy zcela přehlíží, nezbývá nám nic jiného, než abychom se z pozice opozice chopili iniciativy sami. Nejenom, že primátorka svolává jednání zastupitelstva naprosto zmatečně, ale když už ho konečně svolá v souladu s jednacím řádem, tak není schopná nebo spíš nechce využít možnost řešit klíčová témata, která Prahu a její obyvatele dlouhodobě sužují.“

„Za vrchol arogance považuji, že primátorka na čtvrteční jednání zastupitelstva kvůli zahraniční cestě vůbec nedorazí. Je zcela zřejmé, že náhradní termín mimořádného zastupitelstva svolala s vědomím toho, že se bude tou dobou nacházet v zahraničí. Problematikou hlavního města Prahy primátorka naprosto pohrdá a místo řešení klíčových problémů obyvatelů Prahy upřednostňuje cestování za peníze daňových poplatníků,“ doplňuje Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…