TOP 09: Fiktivní primátorka slavnostně otevřela radnici Prahy 8

28.04.2016 7:26

Každý měsíc zaplatí obyvatelé Prahy 8 téměř 850 000 Kč za stavbu, na které se již více jak půl roku nepracuje. Nejen na to dnes před rozestavěnou budovou Nové Palmovky, která měla sloužit občanům

TOP 09: Fiktivní primátorka slavnostně otevřela radnici Prahy 8
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Prahy 8 jako radnice a zároveň obchodní a zábavní centrum, upozornili opoziční zastupitelé místní TOP 09. Dle harmonogramu měla přitom být stavba již hotová.

TOP 09 zkritizovala fakt, že současné vedení radnice – koalice ANO-ČSSD-SZ-KSČM - zablokovalo výstavbu na neurčitě dlouhou dobu. „Současné vedení radnice se neřídí zdravým selským rozumem a plýtvá prostředky daňových poplatníků za poradce a právníky. Současná koalice mohla zvolit vyřešení svých pochybností tak, aby zbytečně netrestala občany Prahy 8 a rozpočet městské části,“ konstatuje Jakub Čáp, zastupitel Prahy 8 a člen dozorčí rady Centrum Palmovka, prostřednictví které městská část stavbu financuje.

„TOP 09 chápe výstavbu nové radnice jako první krok k obnově zanedbaného prostoru Palmovky,“ říká Markéta Adamová, poslankyně a zastupitelka Prahy 8. „Chceme, aby si občané mohli vyřídit veškeré úřední záležitosti na jednom místě, proto podporujeme co nejrychlejší dostavbu Nové Palmovky, aby se všechna pracoviště úřadu Prahy 8 mohla sestěhovat pod jednu střechu,“ dodává.

TOP 09 dnes na Palmovce zábavnou formou upozornila na problém, který již delší dobu trápí obyvatele Palmovky i celé Prahy 8. Na happeningu nechyběli herci, kteří parodovali pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou a starostu Prahy 8 Romana Petruse. Organizátoři též představili veřejnosti vizualizace projektu Nové Palmovky spolu s argumentářem výhod, které měl tento administrativní a obchodní komplex přinášet občanům. Kdy a jestli vůbec bude Nová Palmovka občanům sloužit však není zřejmé.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…