TOP 09: Krajská koalice se rozpadá. Jednáme o novém uspořádání

10.04.2017 20:46

Kauza „Lipno“ a s ní související tučné odměny ekonomického ředitele Bláhy vyústily až ve smírčí jednání mezi stranami krajské koalice, které vyvolalo hnutí ANO. Na něm se shodli koaliční partneři na jediném: už se spolu na ničem neshodnou.

TOP 09: Krajská koalice se rozpadá. Jednáme o novém uspořádání
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Podle mého názoru udělalo ANO správný krok. Považuji situaci kolem Jihočeských nemocnic a nepřiměřeně vysokých odměn předsedy představenstva Jihočeských nemocnic a člena představenstva osmi zdravotnických zařízení v kraji za nepřípustnou. Pan Bláha získal za poslední dva roky na odměnách zhruba 14,5 milionů korun na úkor výplat zdravotníků. Věc se mě dotýká o to víc, že sám pocházím z „doktorské“ rodiny, a tak dobře vím, jak podhodnocená je práce lidí, zachraňujících denně životy. Pevně doufám, že dojde k vytvoření nové, stabilní koalice, která podobnou situaci nedovolí,“ komentoval politickou krizi ve vedení Jihočeského kraje krajský místopředseda TOP 09 a krajský zastupitel klubu PRO JIŽNÍ ČECHY Josef Knot.

Rozetnout koaliční svazek však formálně může až krajské zastupitelstvo.

„Již delší dobu je jasné, že koalice funguje špatně. Koaliční smlouva byla vypovězena a nyní probíhají jednání o novém koaličním uspořádání. Dohodnuté změny však musí stvrdit ještě krajské zastupitelstvo. Pro svolání mimořádného zastupitelstva se už ale našel dostatek podpisů,“ dodává krajský předseda TOP 09 a zastupitel klubu PRO JIŽNÍ ČECHY Tomáš Bouzek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…