TOP 09: Nechceme mít v Evropě ostudu

24.03.2016 21:16

Prohlášení poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové.

TOP 09: Nechceme mít v Evropě ostudu
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny ke kauze Čapí hnízdo jsme spolu s kolegy z ostatních opozičních klubů neiniciovali proto, abychom se dotazovali či „grilovali“ pana ministra Babiše. Máme za to, že svými vystoupeními v uplynulém týdnu se dostatečně „ugriloval“ sám a jistě k tomu dnešní den vrchovatou měrou ještě přispěje.

Poslanecké sněmovně nepřísluší, aby posuzovala, zda se stal, či nestal trestný čin, nebo zda má být i s pokutou a ostudou vrácena dotace Evropské komisi. To přísluší evropskému úřadu OLAF a Policii České republiky.

Poslanecká sněmovna je však podle nás povinna zaujmout jasné politické stanovisko k otázce, zda je, či není únosné, aby osoba podezřelá z dotačního podvodu byla zároveň odpovědná za Auditní orgán ČR, a byla tak kontrolorem poctivosti čerpání dotací z EU.

TOP 09 to pokládá za neúnosné. Nechceme, aby Česká republika nesla tuto ostudu před svými evropskými partnery, a v tomto smyslu navrhneme příslušné usnesení.

Návrh usnesení:

„Poslanecká sněmovna žádá předsedu vlády, aby učinil opatření, v jehož důsledku už nebude osoba podezřelá z dotačního podvodu odpovědná za Auditní orgán ČR, který tyto dotace kontroluje."

Poslanecký klub TOP 09 a Starostové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…